Irak Ordusu, DEAŞ'ı Çölden Atmak İçin Operasyon Başlattı - Son Dakika
Dünya

Irak Ordusu, DEAŞ'ı Çölden Atmak İçin Operasyon Başlattı

Irak Ordusu, bölgede askeri olarak bittiği açıklanan terör örgütü DEAŞ'ı Suriye sınırındaki çölden tamamen süpürmek için askeri operasyona başladı.

23.11.2017 11:02  Güncelleme: 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak ordusu, geçtiğimiz salı günü Irak Başbakanı İbadi tarafından "askeri olarak" tamamen bittiği açıklanan terör örgütü DEAŞ'ı Suriye sınırındaki çölden atmak için operasyon başlattı.

''OPERASYONUN AMACI DEAŞ GRUPLARINI ÇÖL BÖLGESİNDE ERİTMEK''

Irak ordusundan yapılan açıklamaya göre, Irak güçleri Suriye sınırındaki çölden terör örgütü DEAŞ militanlarını atmak için operasyon başlattı.

Operasyon komutanı Salah Karim, "Operasyonun amacı, kalan DEAŞ gruplarının çöl bölgesinde erimesini sağlamak ve gelecekteki saldırıları için bir üs olarak kullanılmasını önlemek" ifadelerini kullandı.

''DEAŞ, IRAK'TA ASKERİ OLARAK BİTTİ''

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, geçtiğimiz salı günü terör örgütü DEAŞ'ın Irak'ta "askeri olarak" bittiğini açıklamış,"Irak'ta DEAŞ'ı askeri olarak bitirdik ve ele geçirdiği tüm bölgelerimizi kurtardık" diyen İbadi, ülkenin batısındaki Enbar'a bağlı çöl alanda DEAŞ hücrelerine karşı operasyonun da yakında biteceğini söylemişti.

''KARADA IRAKLILAR SAVAŞIYOR''

Irak Başbakanı İbadi, söz konusu çöl alanın DEAŞ hücrelerinden temizlenmesi halinde ülkede "tam zafer" ve DEAŞ'tan kurtuluşu "milli gün" olarak ilan edeceklerini dile getirmiş, ülkede DEAŞ'a karşı karada savaşan güçlerin sadece Iraklılardan oluştuğunu vurgulayan İbadi, "Iraklıların bu mücadelesi Suriyelilerin DEAŞ'ı yenmesinde de rol oynadı." diye konuşmuştu.

Irak Ordusu, DEAŞ\'ı Çölden Atmak İçin Operasyon Başlattı

Son Dakika Dünya Irak Ordusu, DEAŞ'ı Çölden Atmak İçin Operasyon Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement