Irak Hükümet Sözcüsü El-Hadisi: "Gösterilerin Şiddeti Azaldı" - Son Dakika
Güncel

Irak Hükümet Sözcüsü El-Hadisi: "Gösterilerin Şiddeti Azaldı"

Irak Hükümeti, ülkenin güneyinde en az iki haftadır devam eden işsizlik ve kamu hizmeti yetersizliği protestolarının şiddetinin azaldığını söyledi.

18.07.2018 22:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Hükümeti, ülkenin güneyinde en az iki haftadır devam eden işsizlik ve kamu hizmeti yetersizliği protestolarının şiddetinin azaldığını söyledi.

Irak Hükümet sözcüsü Saad el-Hadisi bugün düzenlediği basın toplantısında işsizlik ve kamu hizmeti yetersizliği protestolarının son 5 günde büyük ölçüde azaldığını ifade etti. El-Hadisi, "Göstericilerin olumlu yaklaşımlarını algıladık ancak korktuğumuz şey, gösterilerin ülkede fitne yaratmak ve gerginliği tırmandırmak için alet edilmesidir" diye konuştu.

Gösterilerin bazı terör milisleri tarafından kullanılmasından endişe duyduklarını ifade eden sözcü, " Basra'yı ziyaret eden Başbakan Haydar İbadi, barışçıl göstericilerle yaptığı görüşmelerin ardından bazı önemli kararlar aldı" dedi.

Irak'ta en az iki haftadır devam eden ve Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre 8 kişinin ölümüne ve 56 kişinin yaralanmasına neden olan gösterileri durdurmak ve isteklerini yerine getirmek için Başbakan Haydar İbadi her kentte bir kriz masası oluşturdu. - ERBİL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Irak Hükümet Sözcüsü El-Hadisi: 'Gösterilerin Şiddeti Azaldı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement