Irak'ta Şidet Olayları - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Şidet Olayları

Irak\'ta Şidet Olayları

Irak ordusunun Ramadi ve Felluce'de düzenlediği bombardımanda 3 kişi öldü, 21 kişi yaralandı.

04.01.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak ordusu tarafından düzenlenen bombardımanda 3 kişi öldü, 21 kişi yaralandı.

Enbar ili polis merkezi kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak ordusu tarafından atılan top mermisi, Felluce'de bir eve düştü. Olayda Felluce Devlet Hastanesi'nde görevli Rahab ed-Delmi isimli doktor öldü, aralarında çocukların da bulunduğu 10 kişi yaralandı.

Enbar'daki aşiret kaynakları da Ramadi'nin kuzeyindeki bir mahallede askeri helikopterlerle düzenlenen hava saldırısında 2 kişinin öldüğünü, 11 kişinin yaralandığını belirtti. Söz konusu saldırıda 6 evin isabet aldığı ve evlerde ağır hasar meydana geldiği kaydedildi.

Öte yandan aşiret kaynakları, Ramadi kentinin "Aşiret Devrimcileri"nin kontrolünde olduğunu ve bölgede Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) güçlerinin bulunmadığını ileri sürdü.

-Aşiret Devrimcileri: "Felluce kontrolümüz altında"

21 Aralık'tan bu yana Irak ordusu ile çatışan "Aşiret devrimcileri"  ile Irak ordu birlikleri arasında meydana gelen çatışmada 4 askeri aracın yakıldığı ifade edildi.

"Aşiret Devrimcileri", internet üzerinden yayınladıkları videoda, Felluce'nin kontrolünü ele geçirdiklerini iddia etti. Söz konusu iddia henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.

"Aşiret Devrimcileri", IŞİD ve El Kaide ile herhangi bir bağlantılarının olmadığını belirterek, kendilerini Enbar kentinin evlatları olarak tanımlıyor.

IŞİD geçen çarşamba günü Felluce'nin denetimini ele geçirdiğini öne sürmüştü. - Anbar

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta Şidet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement