İran Suriye'nin yeniden yapılandırılmasında rol almak istiyor - Son Dakika
Güncel

İran Suriye'nin yeniden yapılandırılmasında rol almak istiyor

İran Suriye\'nin yeniden yapılandırılmasında rol almak istiyor

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Suriye'nin yeniden yapılandırılması sürecinde Beşşar Esed rejimine destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

25.01.2023 13:36  Güncelleme: 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Suriye'nin yeniden yapılandırılması sürecinde Beşşar Esed rejimine destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

İran Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Reisi, başkent Tahran'ı ziyaret eden Esed rejimi Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas'ı kabul etti.

Görüşmede Tahran ile Şam arasındaki ilişkileri "stratejik" olarak nitelendiren Reisi, Suriye'nin yeniden yapılandırılması sürecinde İran'ın rol oynaması gerektiğini söyledi.

Reisi, "İran, ülkenin yeniden yapılanma sürecinde de çok yönlü ekonomik işbirliğini güçlendirerek onların yanında olmaya hazırdır." ifadelerini kullandı.

Suriye'deki savaş süresince Beşşar Esed rejimine askeri destek veren İran, bu ülkenin geleceğinde farklı sektörlerde yer almak istediklerini birçok kez ifade etmiş ve rejim ile daha önce imar, altyapı ve ticaret anlaşmaları imzalamıştı.???????

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran Suriye'nin yeniden yapılandırılmasında rol almak istiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement