DEAŞ'ın 4 Yıl Önce Irak'ta Kaçırdığı 39 Hint İşçinin Cesetleri Bulundu - Son Dakika
Güncel
BBC

DEAŞ'ın 4 Yıl Önce Irak'ta Kaçırdığı 39 Hint İşçinin Cesetleri Bulundu

Hindistan Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj, 4 yıl önce Musul'da kaçırılan işcilere ait DNA örneklerinin, bir toplu mezarda bulunan cesetlerle eşleştiğini açıkladı.

20.03.2018 15:16  Güncelleme: 15:49

Hindistan hükümeti, Irak'ın Musul kentinde 4 yıl önce IŞİD militanları tarafından kaçırılan 39 Hint işçinin cesetlerinin bulunduğunu açıkladı. Hindistan Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj, 38 işçinin DNA'sının, bir toplu mezarda bulunan cesetlerle eşleştiğini söyledi. Sushma Swaraj, diğer işçinin de cesedinin bulunduğu, bu cesette de DNA örneklerinin yüzde 70 eşleştiğini belirtti.

HİNDİSTAN HÜKÜMETİ SAĞ OLDUKLARINI SÖYLÜYORDU

Swaraj geçen yıl parlamentoda yaptığı konuşmada, işçilerin DEAŞ tarafından öldürüldüğüne dair herhangi bir kanıt bulunamadığını söylemişti. Hindistan'da hükümet yetkilileri, 2014'te kaçırılmalarından bu yana işçilerin sağ olduğunu vurguluyordu.

IRAK'TAN YARDIM İSTEDİLER

Yeni Delhi yönetimi, işçilerin kurtarılması için uzun süre uğraşmış, Musul'un geçen yıl DEAŞ'dan geri alınmasından sonra, Irak'tan yardım istemişti.

DEAŞ 2014'TE 46 HİNT HEMŞİREYİ SERBEST BIRAKTI

Öldürülen işçilerin 31'i ülkenin kuzeyindeki Pencap, diğerleri ise yine kuzeydeki Himaçal Pradeş ve Bihar ile doğudaki Batı Bengal eyaletlerindendi. Hindistan hükümeti, 2014'te vatandaşlarına Irak'a gitmemeleri ve ülkede bulunanların da çıkmaları gerektiği tavsiyesinde bulunmuştu. Temmuz 2014'te bir haftadan süre mahsur kalan 46 Hint hemşire ise DEAŞ tarafından serbest bırakılmıştı.

DEAŞ'ın 4 Yıl Önce Irak'ta Kaçırdığı 39 Hint İşçinin Cesetleri Bulundu

DEAŞ\'ın 4 Yıl Önce Irak\'ta Kaçırdığı 39 Hint İşçinin Cesetleri Bulundu
Kaynak: BBC

Son Dakika Güncel DEAŞ'ın 4 Yıl Önce Irak'ta Kaçırdığı 39 Hint İşçinin Cesetleri Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • FİLOZOF: DİNLERİN HEPSİ İNSANLAR İÇİN BÜYÜK TEHDİTTİR BİNLERCE YILDIR SADECE SAVAŞ ÖLÜM GETİRMİŞLER 1 5 Yanıtla
  • Izzet: Allahin birseye ihtiyaci yoktu bilinmeye muhabbet ettim yarattim dedi bunu bir sebebe dayatti ve nefsi yaratip insana yerlestirdi ve seytan insan bu nefs ve seytana uymadan taat edince sonsuz cenneti kazanmaliydi ama bu imtihan surecinde kimi nefse kimi seytana kimi bilgisizlige yenik dustu ve dunya bu yuzden bu halde yinede allah hesab sorucu olarak herkesi toplayip hak etti yeri vercek bazi yorum atanlar rablerini bilmedikleri icin kendini unutmus birde kendindeki akli yaratan allahi yaratti lutfetti seyle hesaba cekiyor donup bir kendinize gelin beyler 3 0 Yanıtla
  • FOREST: Tanrının insanlardan ne istegi vardida yaratıldı her taraf zülum iskence haksızlik 1 0 Yanıtla
  • Asfalt riza adanali: Allahin azabi cetindir kiyamet yakin hesap zamani nicin öldü niye öldürüldü yasasin kiyamet 1 0 Yanıtla
BBC

Advertisement