Işid'in Ürdünlü Pilotu Öldürmesi - Son Dakika
Güncel

Işid'in Ürdünlü Pilotu Öldürmesi

İngiltere, Ürdünlü pilot el Kesasibe'nin öldürülmesini kınadı İngiltere Başbakanı Cameron: "Aşırıcılar ve zehirli ideolojileri yenilgiye uğratılana kadar durmayacağız" İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond: "Bu olay, IŞİD'in şeytanlığının kökünün kazınması için uluslararası kararlılığı ikiye.

04.02.2015 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere, IŞİD terör örgütünün Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'yi öldürmesini kınadı.

İngiltere Başbakanı Cameron, Ürdünlü pilot el-Kesasibe'nin yakılarak öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "IŞİD'in barbar teröristleri tarafından işlenen bu tiksindirici cinayeti" kınadığını belirterek, "Bu teröristlerin gaddar davranışları sadece bizim azmimizi güçlendirecektir" dedi.

Cameron, "ülkesini ve bizi korurken bunu canıyla ödeyen, IŞİD'e karşı yürütülen koalisyonda görev yapan Teğmen Muaz el-Kesasibe'nin bağlılığını ve cesaretini takdirle andığını" dile getirerek, "Düşüncelerim ve dualarım bu trajik zamanda el-Kesasibe'nin ailesiyle birlikte. Ürdünlü dostlarımızda birlikte dayanışma içerisinde ayakta duruyoruz. IŞİD'i yenilgiye uğratmak için Ürdünlülerle ve koalisyondaki diğer ortaklarımızla çalışmaya devam edeceğiz. Birlikte gelişme gösteriyoruz. Aşırıcılar ve zehirli ideolojileri yenilgiye uğratılana kadar durmayacağız" diye kaydetti.

Gelişmelere ilişkin İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, Dışişleri Bakanı Philip Hammond'ın, el-Kesasibe'nin ailesine, dostlarına ve Ürdün halkına en derin taziyelerini ilettiği belirtilerek, "IŞİD'in Muaz el-Kesasibe'yi sadist bir şekilde öldürmesinden dolayı üzgünüm ve dehşete kapıldım. Bu olay, IŞİD'in şeytanlığının kökünün kazınması için uluslararası kararlılığı ikiye katlayacaktır" ifadesine yer verildi.

Terör örgütü IŞİD dün, Teğmen el-Kesasibe olduğu öne sürülen kişinin, demir kafes içine konularak ateşe verilme görüntülerinin yer aldığı video kaydını internette yayınlamıştı. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Işid'in Ürdünlü Pilotu Öldürmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement