İsimlerdeki Harf Hataları Azaldı - Son Dakika
Yerel

İsimlerdeki Harf Hataları Azaldı

Ordu Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Şahin: "Çocukların isimleri bizzat anne ve baba tarafından verildiği için hata oranı yok denecek kadar azalmıştır"

07.05.2014 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Cevat Şahin, "Çocukların isimleri bizzat anne ve baba tarafından verildiği için hata oranı yok denecek kadar azalmıştır" dedi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda çocuklara ağırlıklı olarak çift isim verildiğini belirtti.

Ordu'da önceki yıllarda çocuklarına tek isim vermeyi tercih eden anne ve babaların artık çocuklarına çift isim vermeyi tercih ettiğini anlatan Şahin, çocuklara verilen çift ismin 2014 yılı içerisinde artış gösterdiğini söyledi.

Kız ve erkek çocuklarına verilen isimlerin incelendiğinde farklı isimlerin göze çarptığını dile getiren Şahin, şunları ifade etti:

"Bu isimler arasında kız çocuklarına Buğlam Su, Tuğba, Nur, Nilda Ayla, Yaren Naz, Azra Ece, Minel Su, Ecem Su, Nisa Nur, Revza Nur, Zuher Ece, Ayşe Irmak, Mira Zeynep, Aysima İnci, Sunay Naz, Melek Ecren, İkra Nur, Beril Su ve Elif Zehra gibi isimler ağırlıklı olarak verilmekte. Erkek çocuklarına Miraç Kaan, Yusuf Enes, Samet Taha, Yusuf Asaf, Hüseyin Eymen, Adil Aras, Berat Can, Umut Kağan, Melih Arda, İsmail Berk, Murat Talha, Anıl Mert, Ahmet Dursun, Ali Ferit, Arda Kerem, Umut Can, Poyraz Çınar, Yunus Emre, Ömer Faruk, Bulut Eymen, Muhammet Emin ve Soner Can gibi isimler verilmektedir. Dönem dönem bu isimlerin değiştiğini de biliyoruz. Bundan 3-5 yıl önce isimlerin devamına Can ve Han eklenirdi. Artık bunları da az görmekteyiz."

Sınırlama yok, hata oranı çok düşük

Çocuklara verilen isimlerde herhangi bir sınırlamanın olmadığını anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Eski yıllarda, 1985'ten önce çocukların bildirimini köy ve mahalle muhtarları yapardı. Muhtarlarımız ister istemez harflerde hata yapabilirdi. Bu da olduğu gibi nüfusa yansırdı ama şimdi çocukların isimleri bizzat anne ve baba tarafından verildiği için hata oranı yok denecek kadar azalmıştır. Çünkü nüfusa gelen anne veya baba, çocuğuna verdiği ismi okuyup öyle imzalıyor. Dolayısıyla harf hatasının yapılması mümkün değil." - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsimlerdeki Harf Hataları Azaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement