İspanya'nıN Sezen Aksu'su Luz Casal Konseri İçin Geri Sayım Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

İspanya'nıN Sezen Aksu'su Luz Casal Konseri İçin Geri Sayım Başladı

İspanya\'nıN Sezen Aksu\'su Luz Casal Konseri İçin Geri Sayım Başladı

"2. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri", İspanyol Diva Luz Casal İle Aya İrini'de Başlıyor!

18.02.2011 22:48  Güncelleme: 22:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya'nın Yükselen Sesi Luz Casal...

Sanatçı, son albümü "La Pasion" piyasaya çıkar çıkmaz yine Fransa ve İspanya'da bir numara olmayı başardı. Bu albümde Casal, "Historia de Un Amor" (Bir Aşk Hikayesi) gibi büyük klasikleri yeniden yorumluyor.

Luz Casal, unutulmaz Pedro Almodovar filmi "Yüksek Topuklar" için seslendirdiği "Piensa En Mi" (Beni Düşün) şarkısına yaptığı enfes yorumdan bu yana, İspanya'nın tüm dünyaya ulaşan en özel seslerinden biri olarak kabul ediliyor. 2009 Kasım'ında Fransa'nın en prestijli ödüllerinden biri olan devlet sanat nişanı ile ödüllendirilmesi de bunu kanıtlıyor.

Con Otra Mirada ve Sencilla Alegria albümleriyle uluslararası prestijini Fransa ve İspanya'nın dışına taşımaya karar veren sanatçı, tarzını daha evrensel şarkılara yöneltti. 2007 yılında, web sitesinde kanser olduğunu duyuran Casal, kanserle savaşırken tedavinin ortasında ünlü Glastonbury Festivali'ne katıldı. Hastalığını yenip iyileştikten sonra kemoterapiye gönderme yaptığı Vida Toxica (Zehirli Hayat)albümündeki Se Feliz (Mutlu Ol) kariyerinin yeni gözde şarkısı oldu.

İspanya'nın ünlü sinema ödülleri; Goya Ödülleri'nde EL Bosque Animado filmi için yaptığı şarkısıyla En İyi Şarkı Ödülü'nü alan sanatçı, aynı zamanda ünlü yönetmen Alejandro Amenabar'ın Oscar alan filmi Mar Adentro (İçimizdeki Deniz) için Negra Sombra (Siyah Gölge) şarkısını seslendirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İspanya'nıN Sezen Aksu'su Luz Casal Konseri İçin Geri Sayım Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement