Isparta'daki "Sağlık Olsun Projesi" - Son Dakika
Yerel

Isparta'daki "Sağlık Olsun Projesi"

Isparta\'daki "Sağlık Olsun Projesi"

"Sağlık Olsun Projesi" kapsamında Isparta DSİ personeline alkol ve sigara kullanımının zararları ile yeterli ve sağlıklı beslenme konularında seminer verildi.

11.02.2014 18:10

Isparta Devlet Hastanesi ve Isparta Devlet Su İşleri Müdürlüğü (DSİ) tarafından yürütülen "Sağlık Olsun Projesi"  kapsamında Isparta DSİ personeline alkol ve sigara kullanımının zararları ile yeterli ve sağlıklı beslenme konularında seminer verildi.

DSİ İl Müdürlüğü Tesisleri'nde gerçekleştirilen seminerde konuşan DSİ 18. Bölge Müdürü Mustafa Altunok sigara ve alkolün zararlarından bahsederek "Sigara içmek ve alkol kullanmak kişinin kendine ve çevresindekilere yapabileceği en büyük kötülükler arasında yer almaktadır" dedi.

Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Aydın ise sunumunda alkol ve sigara kullanımının zararları hakkında bilgiler vererek şöyle konuştu: "Genel olarak işlenen suçların yüzde 66'sı, trafik kazalarının yüzde 61'i, cinayetlerin yüzde 85'i, ırza taciz ve şiddet olaylarının yüzde 50'si, eşini dövenlerin yüzde 70'i, akıl hastalıklarının yüzde 50'si, boşanmaların yüzde 80'i alkol veya alkole bağlı sebeplerle olmaktadır."

Sunumun ardından DSİ 18. Bölge Müdürü Mustafa Altunok, Aydın'a desteklerinden dolayı teşekkür belgesi verdi.

Seminer uzman diyetisyen Banu Doğmuş ve Sema Sönmez'in yeterli ve sağlıklı beslenme konulu sunumu ile devam etti. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Isparta'daki 'Sağlık Olsun Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement