İsrail ordusu Gazze sınırına mühimmat ve tank sevkiyatı yapmaya başladı - Son Dakika
Dünya

İsrail ordusu Gazze sınırına mühimmat ve tank sevkiyatı yapmaya başladı

İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'yı basarak Filistinli sivillere karşı başlattığı şiddet devam ediyor. Kan akıtmaktan geri durmayan İsrail, Gazze sınırına ağır silah, mühimmat ve tank sevkiyatı yapıyor. Bu gelişme karşısında ise insanlık endişeli bir şekilde bekliyor.

11.05.2021 16:23  Güncelleme: 18:40

Mescid-i Aksa'yı basarak Filistinli sivillere saldıran İsrail, tepkilere rağmen geri adım atmıyor. Masum Filistin halkını ablukaya alan İsrail ordusunun Gazze sınırındaki hareketliliği, endişeleri artırdı.

İsrail ordusunun saldırılara devam etme hazırlığında olduğu ortaya çıktı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze sınırındaki birliklere takviye 5 asker gönderildiği aktarıldı. Tansiyonun düşürülmesi çağrılarına uymayan İsrail ordusu, Gazze sınırına şimdi de tank ve ağır silah yığmaya başladı.

FİLİSTİN HALKI ÇARESİZCE BEKLİYOR

Yaşanan bu gelişmeden sonra söz sahibi ülkelerin henüz dur dememiş olmaması İsrail'i daha da cesaretlendiriyor. İsrail'in hava saldırıları karşısında savunmasız kalan Filistinliler ise dünyanın bu saldırganlığa son vermesini bekliyor.

İsrail ordusu Gazze sınırına mühimmat ve tank sevkiyatı yapmaya başladı

NELER YAŞANDI?

İşgal altındaki Doğu Kudüs, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinlilere zorunlu göç tehdidi nedeniyle gergin günlere sahne oluyor. İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki saldırıları da kutsal kentteki gerilimi tırmandırıyor.

İsrail polisi, 7 Mayıs'ta yatsı namazı sırasında Mescid-i Aksa'yı basarak, cemaate plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etmişti. Bölgede tansiyonu artıran saldırıda, 205 Filistinli yaralanmıştı.

İsrail polisi, bu sabah da fanatik Yahudilerin baskınını önlemek için Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırmış, olayda 331 kişi yaralanmıştı.

Mescid-i Aksa etrafındaki saldırıların ardından Hamas'ın İsrail'e roketlerle saldırı düzenlemesine İsrail savaş uçaklarıyla karşılık vermiş ve 10'u çocuk, 1 kadın olmak üzere 28 sivil hayatını kaybetmişti.

İsrail ordusu Gazze sınırına mühimmat ve tank sevkiyatı yapmaya başladı

Son Dakika Dünya İsrail ordusu Gazze sınırına mühimmat ve tank sevkiyatı yapmaya başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • EmRe: Allah tez zamanda zafer ilan etmek nasip etsin Gazze'ye 16 1 Yanıtla
  • Eşitlik : İSRAİL TANK SEVKİYETI YAPARKEN BİZLER NİYE HALEN SİHA VE İHA LARIMIZIN SEVKİYATI YAPMIYORUZ ANLAMIŞ DEĞİLİM 13 2 Yanıtla
  • ADİGE: ACİL MEHMETÇİK KÜDÜSÜ KORUMAYA GİTMELİ TARAFSIZ BÇLGE YAPMALI VE MUKADDES YERLERİ KORUMALI ACİL . 15 0 Yanıtla
    Yy: Nasıl gidecek onuda yazaydın. 0 0
  • Erdal Yıldız : Reis Emir ver girelim artik yeter bu yahidilerin zulmü 12 2 Yanıtla
  • Engin3: İran sürekli İsrail'i vurmakla tehdit ediyordu al sana fırsat git vur. Yerse. 13 0 Yanıtla
    Eda: İran tam bir israil sevicidir bos laf iran 3 0
  • Emin Yıldız : Gazze sınırı diye birşey yok ki! İşgalci siyonistlerin uydurduğu bir sınır. Kimi kimin yurdundan kovuyor bu siyonistler 10 0 Yanıtla
  • Leyla: Zafer Allahindir terörist İsrail tankına uçaklarına güvenme inşaallah Kudüsü elinizden alicaz zalim Kahrı perişan ol 8 2 Yanıtla
    dursun..: kim alacak söylermisin. bizimkiler mi sadece kınama mesajı vermekten başka bır halt etmeyen hukumet mı muhalefet mi? İSLAM DEVLETLERİ AYAKLANMADİĞİ SÜRECE İSRAİL KUDÜSÜ TAMAMEN ALACAK. BİZDE SADECE BURDAN YAZIP DURACAĞİZ. DİLERİM ALLAH TAN ONLARA ÖYLE BIR FELAKET VERIR KI KENDI DERTLERI İLE UĞRAŞMAKTAN BAŞKALARI ILE UĞRAŞAMAZLAR... 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement