İSTANBUL-AĞVA YAKUPLU CADDESİ YENİLENDİ - Son Dakika
Güncel

İSTANBUL-AĞVA YAKUPLU CADDESİ YENİLENDİ

Şile'nin Ağva Mahallesi'nde Göksu deresi kenarında yer alan otellerin bulunduğu Yakuplu Caddesi, Şile Belediyesi tarafından yenilendi.

08.11.2022 10:00  Güncelleme: 10:10

Şile'nin Ağva Mahallesi'nde Göksu deresi kenarında yer alan otellerin bulunduğu Yakuplu Caddesi, Şile Belediyesi tarafından yenilendi. Yenilenen caddede aydınlatma direklerinde endemik bitki olan kum zambağı simge olarak kullanıldı.

Yenilenen Yakuplu Caddesinin açılışına İlçe Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Hv Svn Albay Mehmet Sutaşır, Kamu Kurum Amirleri, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, MHP İlçe Başkanı Mustafa Pıçak, BBP İlçe Başkanı Birkan Ege, Eski Belediye Başkanlarından Şecaattin Güney, Ağva Turizm işletmecileri ve vatandaşlar katıldı.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Yakuplu Caddesinin Ağva Turizmi açısından önemli bir cadde olduğuna dikkat çekti. Ocaklı, yenilenen yolun yaklaşık bin 500 metre olduğunu ve Yakuplu Caddesi'ne, uygulanan projenin tasarım aydınlatma direkleri, kum zambağı motifli led armatürleri, yürüyüş yolları ve peyzaj alanlarıyla Ağva'ya yakışan bir görünüme kavuştuduğunu belirtti. Bu uygulama Ağva Merkezine kadar devam edecek ve Ağva Kent Meydanında'da yenileme çalışmaları devam edecek.

'VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TEK TEK YERİNE GETİRİYORUZ'

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Ağva'da Tabiat Parkı projesinin tamamlandığını ve kuruldan onay aldığını belirterek, 'Ankara'dan onay bekliyoruz. Gençlerimize söz verdik ve Şile'de olduğu gibi Ağva'da bir fitness salonunu Ağva'ya kazandıracağız. Ayrıca Yeşilçay deresi kenarındaki Aşıklar Yolu olarak bilinen projemiz hazır. Sağlık ocağı, Şile Devlet Hastanesiyle yapılan bir protokol ile hizmet verecek. Şile Devlet Hastanesi ile entegre çalışmasının sebebiyse Ağva'da doktor eksiğinin olmaması, mağduriyet yaşanmaması için protokol hazırlandı. Doktorların ulaşımı, konaklaması, yeme içme ihtiyaçları Şile Belediyesi tarafından karşılanacak. Şile-Ağva yolunun tamamlanırken sinyalizasyon noktasında bir sıkıntı vardı ama sıkıntı da çözüldü ve ihalesi yapıldı. Ayrıca yeni bir ihale daha yapıldı. Bedeli 6 Milyar lira olan muhtemelen bu yıl sonu veya 2023 yılının ilk aylarında yapılacak olan yol hizmete girecek" dedi.

İSTANBUL-AĞVA YAKUPLU CADDESİ YENİLENDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İSTANBUL-AĞVA YAKUPLU CADDESİ YENİLENDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement