İstanbul, Ankara ve İzmir'de En Çok Satan Otomobiller - Son Dakika
Otomobil

İstanbul, Ankara ve İzmir'de En Çok Satan Otomobiller

İstanbul, Ankara ve İzmir\'de En Çok Satan Otomobiller

Taksit.com, yüzbinlerce otomobil ilanını inceleyerek İstanbul, Ankara ve İzmir'de ikinci elde en çok satılan modelleri belirledi.

07.09.2013 11:29  Güncelleme: 22:09

Her üç ilde de en çok satılan araç Renault.

İstanbul ve Ankara'da Megane, İzmir'de ise Clio tercih ediliyor. İstanbul'da Renault'dan sonra daha çok Volkswagen Golf, Fiat Linea, Opel Astra ve Ford Focus en fazla satılan modeller arasında. Ankaralıların tercihleri Megane'dan sonra, Opel Astra, Ford Focus, Volkswagen Passat ve Tofaş Şahin'den yana. İzmirliler ise tercihlerini daha çok Tofaş Şahin, Opel Astra, Fiat Palio ve Ford Focus'tan yana kullanıyorlar.

Markaların illere göre model dağılımında bazı markaların her üç ilde de aynı modelinin revaçta olduğu tespit edilmiş. Opel Astra, Ford Focus, BMW 3 Serisi, Hyundai Accent ve Tofaş Şahin her üç ilde de farklı sıralamayla da olsa popülerken diğer markalarda model tercihleri illere göre farklılık gösteriyor. İstanbul'da Fiat'ın Linea modeli daha fazla satılırken, Ankara'da Tempra, İzmir'de ise Palio modeli daha fazla tercih ediliyor. İstanbul'daki Volkswagen severler Golf tercih ederken, Ankara ve İzmir'dekiler Passat tercih ediyor. Aynı şekilde Peugeot'nun İstanbul ve İzmir'de 307 modeli daha fazla satılırken, Ankara'da 206 modeli daha çok tercih ediliyor. Mercedes İstanbul'da C-180 Blue Efficiency modeliyle, Ankara'da 200 E modeliyle popüler, Ankara'da ise ilk on tercihte yer almıyor. Honda Civic ise yalnızca İzmir'de en fazla tercih edilen modeller arasında yer alıyor.

Tasit.com İçerik ve Analiz Direktörü Sevil Okumuş, büyük şehirlerin yoğun trafiğinde özellikle 30 bin TL-50 bin TL aralığında belirli modellerin tercih ediliyor olmasının son derece dikkat çekici olduğunu belirtiyor. Volkswagen, Peugeot ve Fiat markalarında kişisel tercihler farklılaşırken, Opel'in, Ford'un, BMW'nin, Hyundai'ın ve Tofaş'ın belirli modellerinin istikrarlı şekilde tercih edilir durumda olduğunu söyleyen Okumuş, bu araçların ikinci el piyasasında satışlarının da daha kolay olabileceğini ekliyor. İşte en çok tercih edilen bazı modellerin ortalama fiyatları:

Renault Megane 1.5 dCi Dynamique 47.500 TL

Volkswagen Golf 1.6 Comfortline Fiat Linea 1.3 Multijet Active Plus 30.500 TL

Opel Astra 1.3 CDTI Enjoy 38.500 TL

Ford Focus 1.6 TDCi Trend 36.000 TL

BMW 3 Serisi 316i 90.000 TL

Hyundai Accent Era 1.5 Era CRDi Team 14.000 TL

Mercedes - Benz C 180 BlueEfficiency Avantgarde Peugeot 307 1.4 HDi XR Tofaş Şahin 1.610.250 TL

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil İstanbul, Ankara ve İzmir'de En Çok Satan Otomobiller - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement