İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda, Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde sergilenen heykelle ilgili soruşturma başlatıldı.
Edinilen bilgilere göre, sergi alanında yer alan heykel hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan inceleme başlatıldı. Sosyal medyada da paylaşılan görüntüler üzerine yapılan çalışmalar sonucu, heykeli yaptığı ve sergilediği belirlenen M.K. (45) ile A.E.I. (34) isimli iki şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Şüpheliler, yürütülen tahkikat işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edileceği öğrenildi. - İSTANBUL
Son Dakika › 3-sayfa › İstanbul'da Heykel Soruşturması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.