İstanbul'da Oyun Teorisi Dünya Kongresi - Son Dakika
Teknoloji

İstanbul'da Oyun Teorisi Dünya Kongresi

İstanbul\'da Oyun Teorisi Dünya Kongresi

Hayatı 'Akıl Oyunları' filmine konu olan dünyaca ünlü matematikçi Nobelli John Nash İstanbul'da. ?

23.07.2012 11:07  Güncelleme: 16:13

Dünyaca ünlü matematikçi John Nash ve Nobel Ödüllü Eric Maskin, Reinhard Selten ve Roger Myerson'un konuşmacı olarak katılacağı "Oyun Teorisi Dünya Kongresi 2012" Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da katılımıyla 22 Temmuz Pazar günü İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde başladı.

22 Temmuz- 26 Temmuz 2012 tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Oyun Teorisi Dünya Kongresi(GAMES 2012)" Bakan Egemen Bağış, İMKB Başkanı İbrahim Turhan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver, Nobel Ödüllü John Nash, Eric Maskin ve çok sayıda matematikçi ve ekonomistin katılımıyla BİLGİ'de başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver "Dünya Oyun Teorisi Kongresi'nin 4.'nü İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde gerçekleştirmekten büyük onur duyuyoruz. 1996 yılında kurulan BİLGİ, o günden bugüne Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde açık ve cesur adımlar atmıştır, halen de atmaktadır. Bu konferasn üniversitemizde bulunan Murat Sertel İleri Ekonomik Araştırmalar Merkezi'nin evsahipliğinde yapılmaktadır. Bu vesileyle 10 yıl önce kaybettiğimiz değerli dostum Murat Sertel'i de hasretle anmak isterim. İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak kampüsümüze gelen tüm "Güzel Akıllara" hoş geldin diyoruz." dedi.

"Oyun Teorisi Dünya Kongresi 2012" bu yıl, dünyaca ünlü matematikçi 1994 Nobel Ekonomi Ödülü sahibi John Nash, 2007 Nobel Ekonomi Ödülü sahibi Eric Maskin, 1994 Nobel Ekonomi Ödülü sahibi Reinhard Selten, 2007 Nobel Ekonomi Ödülü sahibi Roger Myerson ve çok sayıda matematikçi ve seçkin araştırmacıları ağırlıyor.

Uluslararası arenadan önemli isimleri buluşturan kongrede 550'ye yakın sunum ve Nobel Paneli başta olmak üzere genel katılımlı çok sayıda oturum yapılacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi çok sayıda başarılı üniversiteyi geride bırakarak Oyun Teorisi Cemiyeti tarafından her dört yılda bir düzenlenen bu bilimsel buluşmaya ev sahipliği yapma hakkı kazandı. Dünyadan 1000, Türkiye'den 100 civarında bilim insanının katılımının beklendiği kongre, Ekonomi ve Uygulamalı Matematik dallarında çalışan en prestijli bilim adamlarının biraraya geldiği bilimsel bir toplantı olma özelliğini taşıyor.

Genel ve yarı katılımlı oturumların ardından tüm Nobel ödüllü katılımcıların katıldığı Nobel Paneli ile tamamlanacak olan kongre, bilimsel programıyla da bu alanda gerçekleşen en üst düzey akademik etkinlik.

Kongre kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri de özel bir oturumda Nobel Ekonomi Ödüllü bilimadamlarıyla biraraya gelecek, yüzyüze sorularını aktarma şansı bulacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, uluslararası akademik camiada büyük saygınlığı olan bu kongrenin, bilimsel bilgi üretimini, mümkün olduğunca çok akademisyen ve öğrenci ile paylaşarak ülkemizdeki bilim geleneğine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Teknoloji İstanbul'da Oyun Teorisi Dünya Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement