İstanbul'da Yakutsk Kültür Günleri" - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Yakutsk Kültür Günleri"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Rusya Federasyonu Saha (Yakutistan) Cumhuriyeti'nin başkenti Yakutsk Belediyesi iş birliğiyle, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla 7-11 Ekim arasında düzenlenen etkinlik kapsamında, "Kuzey'in Kalbi" adlı serginin açılışı yapıldı.

07.10.2017 19:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Rusya Federasyonu Saha (Yakutistan) Cumhuriyeti'nin başkenti Yakutsk Belediyesi iş birliğiyle, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla 7-11 Ekim arasında düzenlenen etkinlik kapsamında, "Kuzey'in Kalbi" adlı serginin açılışı yapıldı.

Türkiye ve Yakutistan dostluk ilişkilerini pekiştirip, iki ülke arasındaki kültürel iş birliğine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen program çerçevesinde açılan sergi öncesi, yöresel müzik aletlerinin kullanıldığı konser verildi ve sergi açılışına İBB ve Yakutsk Belediyesi yetkilileri katıldı.

Yakutsk kültürüne ve şehrine ait kıyafet, eşya, takı, biblo, fotoğraf, resim ve haritaların yer aldığı "Kuzey'in Kalbi" adlı sergiye ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi.

Öte yandan etkinlik çerçevesinde, İBB Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşecek etkinlikler kapsamında Yakutsk kültürüne ve şehrine ait sergi, konser, film ve tiyatro gösterimleri düzenlenecek.

İki ülkenin dostluk sembolü olan anıt Haliç'te

Etkinlik kapsamında Rusya'nın kuzeydoğusunda yaşayan ve orada yerleşik Türk halklarından Saha halkının atlarını bağlamak için diktikleri direk anıt, Yakutsk ile İstanbul şehirleri arasındaki dostluk ve dayanışmanın sembolü olarak 8 Ekim Pazar 14.00'te Haliç'teki Nilüfer Parkta açılacak. Ayrıca anıtın açılışına özel geleneksel Yakutsk gösterisi gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında Sultanahmet'teki Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda 7-11 Ekim arasında "Yakutsk El Sanatları Tanıtım Çadırı" açılacak. İstanbullular, Yakutsk kültürüne ait birçok el sanatından örneklerin yer alacağı çadırı, 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilecek. Parkta bulunan amfi tiyatroda ise 9-11 Ekim arasında 14.00'te Yakutsklu sanatçılar tarafından İstanbullu sanatseverlere "Bize Hoş Geldiniz" konserleri verilecek.

Film festivali İBB Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezinde

Etkinlik kapsamında düzenlenecek "Yakutsk Film Festivali" de 8-11 Ekim arasında Beyoğlu'ndaki İBB Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezinde gerçekleşecek. Düzenlenecek festivalde her gün 10.15'te "Osuohay, Yaşam Dansı", 11.00'de "Tanımadığım Yakutsk", 12.30'da "Kerel, Görülmeyen Güzellik", 14.20'de "Cankurtaran2, 16.20'de "Benim Katilim", 18.20"de "Yakutsk Hikayesi" adlı filmler gösterilecek. Ayrıca kahramanlık destanlarından beslenerek birçok Yakut menkıbesinden oluşan "Olonkho" adlı tiyatro oyunu, 9-10 Ekim'de 19.00'da İBB Fatih Kültür Merkezinde sergilenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Yakutsk Kültür Günleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.


Advertisement