İstanbul'daki "Askeri Casusluk" Davası - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki "Askeri Casusluk" Davası

İstanbul'daki "askeri casusluk" davasında, sanıklara son sözlerini soran mahkeme heyeti kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi.

29.01.2016 13:15

İstanbul'daki "askeri casusluk" davasında, sanıklara son sözlerini soran mahkeme heyeti kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, emekli Albay İbrahim Sezer'in de aralarında bulunduğu tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmada, savcının mütalaasına ilişkin beyanları sorulan sanık avukatları, mütalaaya katıldıklarını belirterek müvekkillerinin beraatlerini talep etti. Sanık avukatları, soruşturma ve kovuşturma aşamasında görev alan tüm kamu görevlileri hakkında da mahkeme heyetince suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Mütalaaya ilişkin beyanı sorulan sanıklardan Deniz Kurmay Albay Mehmet Koray Eryaşa, bu davanın sanığı değil mağduru olduklarını belirterek, "5 yıl hayatımdan çalan Genel Kurmay İstihbarat Başkanlığı ve Adli Müşavirliğinde görevli bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istiyorum" dedi.

Sanık Üsteğmen Mehmet Deniz Irak da, "Bu dava başladığında üsteğmendim. Şu an silahlı kuvvetlerle ilişkimiz kesilecek. Biz ordunun içinde olmasak da bu hain çeteyle mücadelemiz devam edecektir. Bize bu komployu kuranlar hain bir çetedir. Bunlar o kadar hain bir yapı ki bizlere ve eşlerimize iftira atmakta çekinmediler. TSK içindeki bu yapının bulunmasını, aramalara katılan subaylar, askeriye içerisindeki bu yapıya ait şahıslar, polisler ve bu davanın bu noktaya gelmesine neden olan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Emekli Yarbay Tamer Karslıoğlu da, "Bu dava nedeniyle mesleğimden atıldım. Paralel devlet yapılanmasıyla ilgili soruşturmalar ve kovuşturmalar bulunmakta olup Genelkurmayın bu konuda ne yaptığını merak ediyorum. TSK içerisindeki bu yapıdaki insanlar hakkında suç duyurusunda bulunuyorum" diye konuştu.

Sanık Binbaşı Hakan Çetinkaya da, şunları söyledi:

"Genelkurmay içerisinde bulunan vatan hainlerinin temizlenmesini istiyorum. Bunlar hakkında suç duyurusunda bulunmak istiyorum. Bana gizli mobing uygulayan, görevden ayrılmam gerektiğini telkin eden bu hainler hakkında suç duyurusunda bulunmak istiyorum. Özürlü kardeşime ait ve onun sakinleşmesi için verilen filmlerden oluşen cd'lere el koyan ve bunların içerisine müstehcen görüntüler yükleyen emniyet personeli hakkında suç duyurusunda bulunmak istiyorum."

Beyanlarının ardından son sözleri sorulan sanıklar, beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, karar vermek üzere duruşmaya 14.00'e kadar ara verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki 'Askeri Casusluk' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement