İstanbul'daki taksi soruna İlber Ortaylı'da tepki gösterdi: İnsanlar evlerine gidemiyor - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki taksi soruna İlber Ortaylı'da tepki gösterdi: İnsanlar evlerine gidemiyor

İstanbul'da uzun süredir yaşanan taksi sorunu Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı da isyan ettirdi. Merkezi hükümetle İstanbul Belediyesi arasındaki çatışmanın bir rekabet ve ucuz siyasi manevra alanı olmaktan daha korkunç bir duruma geldiğini söyleyen Ortaylı, "İnsanlar evlerine gidemiyor. Ortalıkta taksi diye birtakım tekelci kuruluşların saldığı sorumsuz bir esnaf grubu var. Canlarının istedikleri yolcuları alıyor, istemediklerini almıyorlar" ifadelerini kullandı.

10.10.2021 16:25  Güncelleme: 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihçi-yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, İstanbul'daki taksi sorununa dikkat çekerek, "Merkezi hükümetle İBB arasında çatışma, ucuz siyasi manevra alanı olmaktan daha korkunç bir duruma geldi" dedi.

"ORTALIKTA TAKSİ DİYE BİRTAKIM TEKELCİ KURULUŞLARIN SALDIĞI ESNAF GRUBU VAR"

Ortaylı yazısında, "İnsanlar evlerine gidemiyor. Ortalıkta taksi diye birtakım tekelci kuruluşların saldığı sorumsuz bir esnaf grubu var. Canlarının istedikleri yolcuları alıyor, istemediklerini almıyorlar. İstanbul'da ev almak, yabancılara mülk satma kurallarının dışına çıkarılmalıdır.

"BİRKAÇ BİN TAKSİYE SÖZ GEÇİREMEZ HALDELER"

Zira artık insanlar Ortadoğu'dan gelen lüks tüketim akımıyla rekabet edemez hale düştü. Büyükşehirle merkezi hükümet şehirdeki birkaç bin taksiye söz geçiremez haldedir. Unuttukları bir şey var; halkla en yakın temasta oldukları/olacakları ve not alacakları alanlardan biri ulaşımdır" ifadesini kullandı.

İstanbul\'daki taksi soruna İlber Ortaylı\'da tepki gösterdi: İnsanlar evlerine gidemiyor

Son Dakika Güncel İstanbul'daki taksi soruna İlber Ortaylı'da tepki gösterdi: İnsanlar evlerine gidemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Muhittin Ylmz: Valla ben korsan kullanıyorum mis gibi .. 63 11 Yanıtla
  • Bülent Kaftar: İstanbulda taksi plaka baronlugu kurulmus soforler kole devlet once bu sorunu halletmesi lazim 1 1 Yanıtla
  • recep tiryaki: Ben bir taksi şöförüyüm.en son ki zammı 16 ay sonra yüzde 11 olarak aldık.Bu zamdan sonra 10 ay daha geçti.yani 26 aydır bu yüzde 11 zamla idare ediyoruz.kazandığımız pul oldu.insanlar bizi otobüs minibüs niyetine kullanıyor.yani balon bir yolcu fazlalığı var.taksimetre zammından sonra bunların yarısından çoğunun kaybolduğunu göreceksiniz.o zaman gerçek taksi yolcuları rahatça taksi bulacaklardır. 0 0 Yanıtla

Advertisement