İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN: 23 HAZİRAN'DA DA AYNI PERFORMANSI SERGİLEYECEĞİZ - Son Dakika
Güncel

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN: 23 HAZİRAN'DA DA AYNI PERFORMANSI SERGİLEYECEĞİZ

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü'nün geliştirdiği Mobil Emniyet Teknoloji (METE) projesi kapsamında 7. dönem ödül töreninde ödül almaya hak kazanan 358 polisi temsilen 10 kişiye ödülleri verildi.

19.06.2019 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü'nün geliştirdiği Mobil Emniyet Teknoloji (METE) projesi kapsamında 7. dönem ödül töreninde ödül almaya hak kazanan 358 polisi temsilen 10 kişiye ödülleri verildi. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, " 31 Mart seçimlerinde İstanbul polisi kusursuz çalıştı. 23 Haziran'da da aynı performansı sergileyeceğiz." dedi.
Merter'de bulunan Polis Eğitim Kongre Merkezi'nde (PEKOM) düzenlenen törene İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Emniyet Müdür Yardımcıları, çeşitli şube müdürleri ve İlçe Emniyet Müdürleri katıldı.

METE İLE BÜYÜK BİR VERİ TABANI OLUŞTURULDU
Emniyet Müdürü Çalışkan, METE projesiyle performansın ölçülmesi, personelin bireysel performansının ortaya çıkartılması sonuçlarında çok büyük başarılar elde edildiğini söyledi. Çalışkan, "Bu projeyle denetim ve hakkaniyetli performans ölçüm sistemi açığını da doldurmuş olduk.  Şube ve İlçe Emniyet Müdürlüklerinin icraatlarının kayıt altına alındığı METE performans modülüne göre bugüne kadar 1 milyon 408 bin 896 tutanağın girişi yapılmış. 1 milyon 800 bin şüpheli ve müşteki verilerinin girişi yapılarak büyük bir veri tabanı oluşturuldu. Denetim modülü üzerinden 353 bin 882 denetim yapılarak eksik görülen 17 bin 301 eksikliğin 15 bin 967'si giderilmiştir" dedi.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ 'METE'NİN PATENTİNİ ALDI
İstanbul'un her manada dünyanın sayılı metropollerinden olduğunu belirten Çalışkan, "Bölgesel ve yerel siyasi olayların etkisiyle yoğun bir dönemden geçiyoruz. Yoğun tempoda çalışarak birtakım zorluklarla karşılaşıyoruz ve yoruluyoruz. Nitekim İstanbul polisi bu çabasının karşılığını, İstanbul'u dünyanın en güvenli kentlerinden birisi yaparak aldı. METE projesinin patentini İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak aldık" diye konuştu.

'İNLERİNDEN KAFALARINI ÇIKARMAZ HALE GELDİRLER'
Terörle mücadelede çok iyi durumda olunduğunu belirten Emniyet Müdürü Çalışkan, "İstanbul'un terörle anılan bir yeri kalmadı. Olay sayıları dip yaptı. Geçen sene 33 olan olay sayısının bu sene daha da azalacağına inanıyorum. Artık inlerinden kafalarını çıkaramaz hale geldiler" şeklinde konuştu.

UYUŞTURUCU YAKALAMALARINDA BÜYÜK ARTIŞ
Narkotik Suçlarla Mücadele'de başarının katlanarak arttığını ifade eden Çalışkan, "2018 yılı ve 2019 yılları ilk 6 aylık verilerine göre yakalanan eroin miktarı 708 kilogramdan, 2 ton 550 kilograma kadar yükseldi. Esrar miktarı 3 ton 350 kilogramdan 4 ton 255 kilograma, uyuşturucu haplar 3 milyon 258 binden, 8 milyon 687 bine kadar arttı. Kokain miktarı ise 167 kilodan, 420 kiloya ulaştı. 2018 yılında toplam 5 buçuk ton olan yakalama miktarı, bu yıl bu tarihe kadar 7 buçuk tona kadar ulaşarak büyük bir başarıya imza atıldı" dedi.

ASAYİŞ OLAYLARINDA GERİLEME
Asayiş olaylarında da büyük bir gerileme olduğuna değinen Çalışkan, "2018 ve 2019 yıllarının ilk altı ayları kıyaslandığı zaman İşyerinden hırsızlık olaylarında yüzde 23, evden hırsızlık olaylarında ise yüzde 28, otodan ve otodan hırsızlık konularında da yüzde 32 azalma söz konusu oldu. Geçtiğimiz yıl büyük bir sorun yaşadığımız muhabere şubemiz özellikle son 6 ayda büyük başarılara imza attı. İhbarlara cevap verme oranlarımız yüzde 98 seviyelerine kadar ilerledi" diye konuştu.

SEÇİMLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA
31 Mart seçimlerinde İstanbul polisinin kusursuz çalıştığını ifade eden Emniyet Müdürü Çalışkan, şöyle konuştu: "Emniyetin görev alanlarında hiçbir sorun yaşanmadı. Güvenlikten taviz vermeden tarafsız bir görev anlayışıyla da milletimizin takdirini kazandık. Şimdi aynı başarı ve daha fazlasını 23 Haziran seçimlerinde de göstereceğimize yürekten inanıyorum. Pazar günü bir seçim yapılacak. Bu seçimlerle ilgili biz tüm tedbirlerimizi aldık, almaya devam ediyoruz ve alacağız. Bütün arkadaşlarımız çok dikkatli olacak. Türk polisine ve emniyet teşkilatına yakışır şekilde görevimizi yapacağız. Benim görev yaptığım dönem içerisinde takip ettiğimiz ve görev aldığımız yedinci seçim olacak. Tecrübemiz had safhada, ilk yapacağımız iş dikkat etmek. Hatalı bir iş konusunda kimseye müdahale etmemek, vatandaşlarımıza da azami seviyede güven vermek. Daha önce bunu defalarca yaptık. Aynı şekilde aynı başarıyla bu seçimi de tamamlayacağımızdan şüphem yok."

Görüntü dökümü:
--------------
-Masalardan görüntü
-Çalışkan'ın açıklamaları
-Ödül alan polislerden görüntü
-Genel ve detaylar


- İstanbul
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN: 23 HAZİRAN'DA DA AYNI PERFORMANSI SERGİLEYECEĞİZ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ödemiş'te Hayırseverler Tarafından Kahvehanede Sahur Veriliyor
    12:50 Ödemiş'te Hayırseverler Tarafından Kahvehanede Sahur Veriliyor

    İzmir'in Ödemiş ilçesinde, hayırseverler tarafından ramazan ayı boyunca kahvehanede sahur veriliyor. Ordu Caddesindeki kahvehanede, 8 yıldır yaşatılan sahur geleneği için her gece bir hayırsever bağış yapıyor. Sahur sırasında tasavvuf müziği dinletisi sunuluyor, ilahililer söyleniyor. Kahvehaneyi işleten Mehmet Çetin, AA muhabirine 8 yıldır her gece bir hayırseverin sahur ikramlarını karşıladığını söyledi. Ramazanın birlik ve beraberlik ruhunu yaşamak istediklerini ifade eden Çetin, 'Eski yıllarda olduğu gibi ilahili tasavvuf müzikleri eşliğinde vatandaşlarımız sahur yapıyor.' dedi. Çetin, sahura 70-80 kişilik katılım olduğunu kaydederek, sahur programının sadece ihtiyaç sahiplerine yönelik olmadığını, beraber sahur yapmak isteyen herkesin katılabildiğini anlattı.

  • Ferman Akgül, Redd Grubu Üyelerine Karşı Açtığı Davayı Kaybetti
    12:50 Ferman Akgül, Redd Grubu Üyelerine Karşı Açtığı Davayı Kaybetti

    Manga grubunun solisti Ferman Akgül, kendisini siyasi bir oluşumun içindeymiş gibi göstererek lince maruz bıraktıkları iddiasıyla Redd Grubu'nun üyeleri Doğan Duru ve Güneş Duru ile sanatçı Aylin Aslım'a açtığı manevi tazminat davasını kaybetti. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi, davanın reddine karar verdi.

  • Mardin'de Sis Farına Gizlenmiş 480 Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    12:48 Mardin'de Sis Farına Gizlenmiş 480 Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Mardin'de yapılan bir operasyonda, bir otomobilin sis farlarına zulalanmış 480 uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca araçta bulunan kişi üzerinde de 4,45 gram esrar bulundu. Operasyon sonucunda 2 şüpheli gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Zanlılardan biri tutuklanırken, diğeri serbest bırakıldı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Bursa'da ücretsiz kreş hizmeti sunacak merkezin açılışını yaptı
    12:48 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Bursa'da ücretsiz kreş hizmeti sunacak merkezin açılışını yaptı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Aile ve toplum refahı için atılan her adım inanıyorum ki daha sağlıklı ve mutlu bir geleceğe önemli katkılar sağlayacaktır.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ASKİ Şantiyesini Ziyaret Etti
    12:47 Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ASKİ Şantiyesini Ziyaret Etti

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) şantiyesini ziyaret ederek işçilerle bir araya geldi. Başkan Günel, ASKİ ekiplerinden Kuşadası genelinde yürütülen altyapı çalışmaları hakkında bilgi aldı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalıştıkları için teşekkür etti.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Cumhurbaşkanı ve Bakanların Törenlerde AK Partili Adaylara Oy İstediğini İddia Etti
    12:47 CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Cumhurbaşkanı ve Bakanların Törenlerde AK Partili Adaylara Oy İstediğini İddia Etti

    CHP Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Cumhurbaşkanı'nın ve Bakanların açılış, anahtar teslimi, temel atma adı altında gerçekleştirdikleri törenlerde AK Partili adaylara oy istediklerini belirterek eleştirilerde bulundu.

  • Şırnak'ta yapılan operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı
    12:46 Şırnak'ta yapılan operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı

    Şırnak'ta gerçekleştirilen asayiş ve kaçakçılık uygulamalarında yapılan aramalarda, 6 bin 54 paket gümrük kaçağı sigara, 3 bin litre motorin ve birçok kaçak malzeme ele geçirildi. Operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı.

  • Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'ya akıllı otopark zinciri kuracak
    12:44 Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'ya akıllı otopark zinciri kuracak

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Sinan Mahallesi'nde gerçekleşen iftar buluşmasında yeni dönemde Antalya'ya akıllı otopark zinciri kuracaklarını söyledi. Başkan Uysal, çevre dostu özelliklere sahip otoparkların su kaynaklarını koruyacağını ve elektrikli araç kullanımını teşvik edeceğini belirtti.


Advertisement