İstanbul Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013

İstanbul Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013

Etkinlik kapsamında düzenlenen Türkiye Kore Film Haftası başladı

13.09.2013 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 kapsamında düzenlenen Türkiye- Kore Film Haftası başladı.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen'in açılış konuşmasıyla başlayan Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki galaya, çok sayıda Türk ve Koreli yönetmen ile oyuncular katıldı.

Şen, etkinliğin, tarihi İpekyolu'nun doğu başlangıcı olan Gyeongju ile batı noktası olan İstanbul arasında kültür ve sanat aracılığıyla yeni bir köprü kurulmak amacıyla düzenlendiğini belirterek, "Bu Expo çervesinde ilk defa İstanbullular, Kore ve Türk filmlerini birlikte aynı günlerde izleyebilecek, yönetmenleriyle bu çerçevede görüşebilecek" ifadelerini kullandı.

İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo Genel Sekreteri Lee Dongwoo de hem Kore'nin hem de Türkiye'nin tarihsel sanat ve sinema geçmişi olduğuna dikkati çekerek, bunların bugün itibarıyla globalleşeceğini ifade etti.

Galada, "Zaman" ve "Boş Ev ve Fedakar Kız" filmlerinin yönetmeni Kim Ki-Duk, "Kuyudan Yükselen Ay Işığı" filmi oyuncuları Kang Soo-Youn ve Ye Ji-Won, "Radyo Yıldızı" ve "Kral ve Soytarı" filmlerinin yönetmeni Lee Joon-İk ile oyuncusu Park Joong-hoon, "Mimarlık 101" filmi yapımcısı Lee Eun, yönetmeni Lee Yong-Joove oyuncusu Han Ga-in, "Maskara" filmi yapımcısı Won Dong-Yeon, "Aşk Köprüsü" filmi yapımcısı Eom Yong-Hwun, "120" filmi yönetmeni Özhan Eren ve oyuncusu Murat Sergen, "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmi oyuncusu Ahmet Mümtaz Saylan, "Ateşin Düştüğü Yer" filmi yönetmeni İsmail Güneş ve "Hayatın Tuzu" filmi oyuncusu Levent Ülgen de yer aldı.

"Mimarlık 101" adlı filmin izlendiği galada, gösterim öncesi sahneye oyuncularla çıkan "Dure-Sori Story: The Voice of the East" filminin yönetmeni JO Jeongre'nin sahnelediği özel gösteri de beğeni topladı.

"Yol, Buluşma ve Birliktelik" sloganıyla yola çıkan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen İstanbul-Gyongju Dünya Kültür Expo 2013 etkinlikleri kapsamında 13-19 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Türkiye-Kore Film Haftası'nda iki ülke sinemasının seçkin filmleri sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement