Istanbul Live'da Hafta Sonu Bambaşka! - Son Dakika
Kültür Sanat

Istanbul Live'da Hafta Sonu Bambaşka!

Istanbul Live\'da Hafta Sonu Bambaşka!

Dj Sister Bliss ve Melissa Laveaux ile Istanbul Live'da dinleyicileriyle buluşacak.

10.10.2011 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"İyi Müzik İçin" sloganıyla sezona iddialı bir başlangıç yapan Istanbul Live; 21 Ekim 2011, Cuma akşamı, dünyanın milyonlarca bilet satan tek dans grubu Faithless'ın asli üyesi ve dans müziğinin "first lady"si DJ Sister Bliss'ı, 22 Ekim 2011, Cumartesi akşamı ise 23 yaşındaki KanadaHaiti melezi, "yeni Macy Gray" Melissa Laveaux'yü sahnesinde ağırlayacak!

Dans müziği dinleyicilerinin yakından tanıdığı DJ Sister Bliss, mix derlemeleri yayınlayan, filmler, televizyonlar, tiyatrolar için müzik yapan ve dünyanın her yanında, DJ olarak sahneye çıkan bir numaralı kadın DJ olarak tanınıyor. Faithless'ın asli üyesi olan DJ Sister Bliss; dünyanın her yanındaki kadın DJ'lerin önünü biraz daha açarken, dans radyolarının listelerinin en tepesindeki yerini de koruyor. Parmağını hâlâ kusursuz ritim üzerinde tutan Bliss; heyecan verici parçalarına vokaller katıp, bunu kendisinin sevdiği duygulu, elektronik, "soulful" tarzlarla mükemmel biçimde karıştırıyor.

Nu-Soul, funk ve folk müziğin, Kanada – Haiti melezi genç ismi Melissa Laveaux; çok kültürlülüğün etkisinde, kimlik çatışmasının tam ortasında, yaratıcı bir ergen olarak kendi kaçışını müzikte buldu. Kuzey Amerika folk müziği, İngiliz trip-hop müziği, alternatif psychedelic Brezilya müziği, hip hop ve nu-soul müziği ile African-American müziğini kendi naif yaklaşımıyla mayalandıran Laveaux; gitar yeteneğini de her gün geliştirerek, tamamen kendine özgü, hayli kişisel ve ritmik enstrümantal bir stil geliştirdi. Melissa Laveaux'ün kısa zamanda geliştirdiği, geçmişini ve etkilendiği her şeyi kullanarak ortaya çıkarttığı modern ve çarpıcı bestelerdeki içtenliği ve samimiyeti izleyicisine hemen geçiyor.

21 Ekim 2011, Cuma akşamı DJ Sister Bliss'in ön grubu Aysu & The Fourth World (Electro Sessions) ise, "deep electronic soul" tarzında yaptığı müzikle, dinleyicileri keyifli bir akşama hazırlayacak.

Deep Purple, Jethro Tull, Macy Gray, Slayer, Spyro Gyra, Nancy Sinatra, Gloria Gaynor, Page&Plant (Led Zeppelin), Ben Harper&the Innocent Criminals gibi dünyaca ünlü yüzlerce sanatçıyı ülkemize getiren, 1995'ten bu yana Uluslararası Eskişehir Festivali'nin organizasyonunu üstlenen Major Müzik Organizasyon – Eyüp İblağ'ın program yönetimini devraldığı Istanbul Live; yeni sezonda sadece iyi müzik yapan isimlere yer verme politikasıyla yola çıktı.

Istanbul Live'da ayrıca, izleyicilerin konser öncesi ve sonrasında yine iyi müzik eşliğinde vakit geçirebilecekleri bir "Lounge Bar" açıldı. Ziyaretçiler, 3. katta bulunan canlı müzik salonuna; giriş katındaki bu "Lounge Bar"da Lounge Bar özel asansör ve merdivenleri kullanarak giriş yapıyor. Istanbul Live, böylece izleyicisine giriş katında özel bir servis sunuyor.

İstiklal Caddesi Ağa Camii'nin sokağında bulunan Istanbul Live'da, gerçekleşecek konserlerin kapı açılış saati 20:00. Konser biletleri Biletix'ten ve Istanbul Live'dan temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Istanbul Live'da Hafta Sonu Bambaşka! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement