İstanbul'un Fethinin 563. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

İstanbul'un Fethinin 563. Yıl Dönümü

Darende ilçesinde Özel Hacı Naciye Ateş Okulları öğrencileri, yıl sonu etkinliği kapsamında İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümünü anlatan "Sırlı Yiğitlerle Gönüllerin Fethi" programı düzenledi.

31.05.2016 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darende ilçesinde Özel Hacı Naciye Ateş Okulları öğrencileri, yıl sonu etkinliği kapsamında İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümünü anlatan "Sırlı Yiğitlerle Gönüllerin Fethi" programı düzenledi.

Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan Okul Müdür Resul Kesenceli, Somuncu Baba'nın hayatına ve Osmanlı Devleti üzerindeki etkilerine bakıldığı zaman, İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemseddin Hazretleri'ni ve onun hocası Hacı Bayram­ı Veli Hazretleri'nin görüldüğünü belirterek, "Hacı Bayram­ı Veli'yi yetiştiren veli zat Somuncu Baba Hazretleri'dir. Dolayısıyla Somuncu Baba İstanbul'un fethinde manevi fatihleri yetiştiren zattır." dedi.

Somuncu Baba'nın Bursa Ulu Cami'nin açılışında Fatiha Suresi'ni 7 farklı şekilde yorumladıktan sonra bir gönül insanı olduğunun anlaşılmasıyla sırrının ifşa olduğunu ifade eden Kesenceli, "Yıldırım Beyazıt Han'ın bütün dünya nimetlerini önüne serdiği Somuncu Baba, dünyayı elinin tersi ile itip Darende'ye geliyor, insanları irşat ediyor. Bu büyükler, bugün bile insanları irşat etmeye devam ediyor. Bugün bile Anadolu'nun küçük bir ilçesi olan Darende'ye baktığınız zaman, bu gönül sultanları için insanlar oluk oluk ziyarete geliyor. Bu sebeple toplumumuzun Somuncu Baba, Akşemseddin, Aziz Mahmut Hüdai ve Hulusi Efendi Hazretleri gibi gönül sultanlarına çok ihtiyacı var." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Özel Hacı Naciye Ateş ilk ve ortaokul öğrencileri tarafından okunan şiir ve ilahiler ile hazırlanan gösteriler sunuldu.

Etkinliğe, Kaymakam Ali Türk, Belediye Başkan yardımcıları Durmuş Doğan ve Tacettin Ateş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, öğrenciler ve velileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'un Fethinin 563. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement