İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yıl Dönümü

Aydın ve Söke ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

12.03.2018 19:34

Aydın ve Söke ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu'nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan Adnan Menderes Anadolu Lisesi Müdürü Vahap Hatipoğlu, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nda Türk milletinin neden savaştığını, neye inandığını açık bir şekilde anlattığını söyledi.

Ersoy'un Çanakkale Savaşı'nı şiirle anlatırken adeta destanlaştırdığını aktaran Hatioğlu, "Milli mücadelenin yaşandığı Kurtuluş Savaşı'na da İstiklal Marşı'nı armağan etmiştir. İstiklal Marşı, Türk milletini anlatan bir destan hüviyetindedir." dedi.

Günün önemine ilişkin düzenlenen şiir okuma yarışmalarında dereceye girenlere hediyelerini protokol üyeleri takdim etti.

Programa Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanvekili Evrim Karakoz, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Söke'deki program da özel bir okulun konferans salonunda gerçekleşti.

Burada konuşan Atatürk Ortaokul Müdürü Hüseyin Sezer, "Mehmet Akif müstesna bir insandı. Okuduğu okulları birincilikle bitirebilecek kadar zeki, çalışkan ve sorumluluk sahibiydi. Aşığı olduğu Türkçenin yanında Arapça, Farsça ve Fransızcayı da anadili gibi konuşabilen biriydi. Eğilmeden bükülmeden yaşamış bir şahsiyettir." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, Söke İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Şipal, Söke Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Kurgan, öğretmenler ve veliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement