İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören gerçekleştirildi.

12.03.2018 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören gerçekleştirildi.

Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, İstiklal Marşı'nın milletin manevi değerlerini, milli kimliği ve vatan sevgisini dile getirdiğini söyledi.

Milli mücadelenin en zor döneminde İstiklal Marşı'nın halka büyük cesaret ve moral verdiğini ifade eden Gümüş, "Milletimizin şahlanışının timsali olmuştur. İstiklal Marşı'nı şair mütefekkir ve vatan sever kimliğiyle Mehmet Akif Ersoy, 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.' derken verilen mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu ifade ediyordu." diye konuştu.

Konuşmanın ardından öğrenciler Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini seslendirirken, Ersoy'un şiirlerinin müzik eşliğinde seslendirilmesinin ardından tören sona erdi.

İstiklal Marşı\'nın Kabulünün 97. Yılı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement