İstimlak Bedeli Ödenmediği Gerekçesiyle 4 Tır'la Yol Kapattılar - Son Dakika
Güncel

İstimlak Bedeli Ödenmediği Gerekçesiyle 4 Tır'la Yol Kapattılar

İstimlak Bedeli Ödenmediği Gerekçesiyle 4 Tır\'la Yol Kapattılar

Burdur'da arazilerinden geçen yol için belediyeden istimlak bedeli alamadıklarını öne süren iki kardeş, anayolu 4 TIR'la trafiğe kapattı.

10.03.2016 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da arazilerinden geçen yol için belediyeden istimlak bedeli alamadıklarını öne süren iki kardeş, anayolu 4 TIR'la trafiğe kapattı.

Burdur'da oturan 81 yaşındaki Nevzat ve 84 yaşındaki İsmail Alptekin kardeşler, Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki dörtyol kavşağında Milli Egemenlik Caddesi'ni Küçük Sanayi Sitesi'ne, Küçük Sanayi Sitesi'ni de Menderes Mahallesi'ne bağlayan çift şeritli iki yolun, 15 dönümlük arazilerinin 6 dönümünü işgal ettiği gerekçesiyle 18 Ağustos 2015 tarihinde belediyeye istimlak bedeli ödenmesi için başvuruda bulundu.

Arazilerinden geçen yol için belediyenin istimlak bedeli ödemediğini öne süren Alptekin kardeşler, 12 Şubat tarihinde Burdur Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 'kamulaştırmasız el atma' ve 'ecrimisil' davası açtı. Dava sürerken, Alptekin kardeşler bugün avukatları eşliğinde yolu trafiğe kapattı. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü elemanları tarafından arazinin sınırlarının belirlenmesinin ardından dörtyol kavşağının iki istikameti 4 TIR'la trafiğe kapatıldı. Yolun kapandığını gören sürücüler dönmek zorunda kaldı.

1980'li yıllardan bu yana arazilerinden yol geçtiğini ve bugüne kadar belediyenin herhangi bir istimlak bedeli ödemediğini söyleyen Alptekin kardeşler, "Avukatımız dava açtı. Burdur Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne müracaat ettik ve şimdi arazimizin sınırlarını belirliyoruz. Defalarca belediyeye müracaat ettik ama bize bir cevap vermediler. Biz de yolu trafiğe kapatmak zorunda kaldık" dedi.

Avukat Mehmet Çavdar da belediyeden olumlu bir cevap alamayınca yolu trafiğe kapattıklarını anlattı. Çavdar, "Davayı açtık. Yasal süreç devam ediyor. Gerek belediyeye, gerekse emniyete gerekli bilgileri verdik. Belediye henüz yasal bir işlem yapmadı. Belediye yasal işlem yapana kadar yolu kapalı tutacağız. 1982 yılından bu yana imarda yol görünüyor, istimlak edilmemiş, herhangi bir bedel ödenmemiş. Burada vatandaşın arazisini istimlak etmesi gereken, onları pazarlığa davet etmesi gereken belediyedir" diye konuştu.

Burdur Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri de bölgeye gelerek inceleme yaptı.

- Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstimlak Bedeli Ödenmediği Gerekçesiyle 4 Tır'la Yol Kapattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement