İtalyan Firmadan Plastik Maddeleri Geri Dönüşüme Kazandıran Çığır Açacak Buluş - Son Dakika
Turizm

İtalyan Firmadan Plastik Maddeleri Geri Dönüşüme Kazandıran Çığır Açacak Buluş

İtalyan Firmadan Plastik Maddeleri Geri Dönüşüme Kazandıran Çığır Açacak Buluş

İtalya'da girişimci bir şirket olan gr3n, (green olarak okunuyor) geliştirdiği yeni bir yöntemle önceden geri dönüştürülebilmesi mümkün olmayan plastik maddeleri farklı sektörlerde değerlendirerek bu alanda yeni bir çığır açtı.

16.04.2019 17:34

Dünyada çevreyi korumayla ilgili bilinç giderek artmasına rağmen doğayı en çok tehdit eden plastik maddelerin geri dönüşüm oranı sadece yüzde 10 civarında. Londra merkezli Kraliyet İstatistik Kurumu (Royal Statistical Society) verilerine göre, üretilen plastik maddelerin 90.5'i okyanuslara ya da çöplüklere karışıyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri de günümüzdeki teknolojinin sadece belirli plastik maddeleri ayrıştırıp yeniden kullanıma sunabilmesi.

Ancak İtalya'da girişimci bir şirket olan gr3n, (green olarak okunuyor) geliştirdiği yeni bir yöntemle önceden geri dönüştürülebilmesi mümkün olmayan plastik maddeleri farklı sektörlerde değerlendirerek bu alanda yeni bir çığır açtı. Şirketin tepe yöneticisi (CEO) Maurizio Crippa, İtalya'nın kuzeyinde bulunan Piacenza şehrindeki laboratuvarlarında geliştirdikleri yöntemle birçok plastik maddeyi 'mekanik geri dönüşüm ağına' sokarak bu alandaki teknolojiyi yeni bir boyuta taşıdı.

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Turizm İtalyan Firmadan Plastik Maddeleri Geri Dönüşüme Kazandıran Çığır Açacak Buluş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement