İzini Bırak Duvar Boyama Etkinliği - Son Dakika
Güncel

İzini Bırak Duvar Boyama Etkinliği

İzini Bırak Duvar Boyama Etkinliği

Ankara Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın (SKS) Tıp Fakültesi Cebeci Yerleşkesi’nde bulunan eski hizmet binası, “Ankara Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi” olarak yapılandırıldı.

06.02.2017 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın (SKS) Tıp Fakültesi Cebeci Yerleşkesi'nde bulunan eski hizmet binası, "Ankara Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi" olarak yapılandırıldı. Merkezde, Rektör Erkan İbiş ve sanatseverler "İzini Bırak Duvar Boyama" etkinliğinde buluştu.

Ankara Üniversitesi SKS'nin öğrencilere yönelik düzenlediği kültür ve sanat kurslarının bundan böyle yapılacağı adres haline gelen merkez, açılmasıyla birlikte art arda renkli etkinliklere sahne oldu. Bunlardan biri, Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş'in de katılımlarıyla "İzini Bırak, Duvar Boyama Etkinliği", Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde başlayıp tüm gün süren etkinlikte, öğrenciler, personel, sanatseverler ve sanat eğitimcileri bir araya geldi.

Katılımcılar etkinlikte, merkezin girişinde yer alan duvara tamamen kendi diledikleri biçimlerde izlerini bıraktılar. El izlerini özenle boyayan Rektör Erkan İbiş ise burada yaptığı konuşmada öğrencilere hitap etti. Erkan İbiş, "Üniversitede akademik eğitim alırken kültürel ve sanatsal alanlarda faaliyet gösteren gençlerin, ileride ne kadar başarılı olduğunu hepimiz görüyoruz. Sizler de mesleki eğitimlerinizin yanı sıra ilgi duyduğunuz kültürel ve sanatsal alanlarda çantanıza bir şeyler doldurmayı ihmal etmeyin. Göreceksiniz, bu bilgi ve beceriler sizleri meslek hayatınız içerisinde özel ve önemli kılacaktır" diye konuştu.

Kültürel ve sanatsal etkinlikler için irili ufaklı 63 mekanın oluşturulduğu merkezde sadece üniversite üyelerine değil vatandaşlara yönelik çalışmalar da gerçekleştirilecek. Oluşturulurken özellikle öğrencilerin fikirleriyle şekillenen merkezde bir sanat galerisi de bulunacak. Sanat galerisini mini müzeler takip edecek. Müziğin, ritmin, resmin ve sanatın pek çok türünde etkinlikler gerçekleşecek. SKS Koordinatörü Doç. Dr. Duygu Özel Demiralp, merkezin oluşmasında çok sayıda birimin emeği ve katkısı olduğunu belirterek, "Kültürü, sporu, sosyal hizmetleri, öğrenci yurtları, diğer hizmetleri ve diğer daire başkanlıklarıyla bir aile olduk" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzini Bırak Duvar Boyama Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement