İzmek Kurslarına Yoğun Katılım - Son Dakika
Yerel

İzmek Kurslarına Yoğun Katılım

İzmek Kurslarına Yoğun Katılım

İzmit Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa açtığı İZMEK kurslarında bu sene adeta patlama yaşandı.

21.05.2014 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesi'nin Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa açtığı İZMEK kurslarında bu sene adeta patlama yaşandı. Geçen yıl 10 bine yakın kursiyerin katıldığı İZMEK kurslarına bu sene yaklaşık 14 bin kişinin katılarak belge almaya hak kazandığı öğrenildi.

İZMEK'in yıl sonu sergileri başladı. Yuvam Akarca'da 8 branşta 178, Tepeköy'de bir branşta 24 ve Yeşilova'da bir branşta 24 olmak üzere toplam 216 bayan düzenlenen törenlerle hem belgelerini aldılar hem de el emeği göz nuru ürünlerini sergilediler.

Yeşilova'daki yıl sonu sergi aşılış ve belge dağıtım törenine Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'da katıldı. Ev tekstil ve giyim kursiyerlerinin sergi açılışına Başkan Doğan'ın yanı sıra İzmit Halk Eğitim Müdür Salih Aydın, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Güray Oruç, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, Yeşilova Mahalle Muhtarı Selahattin Kural, Tepeköy Mahalle Muhtarı Celalettin İçöz, kurs öğretmenleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Başkan Doğan, Türkiye'ye örnek bir çalışma yaptıklarını belirterek, "5 yıl önce İZMEK kurslarına 3 bine yakın kişi katılırken bu gün bu sayı 13 bini geçti. Bunun da yaklaşık 2 bin 500 kişisini erkekler oluşturuyor. Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile güzel bir uyum içindeyiz. Halkla hizmet oldu mu uyumlu olmak zorundayız. Kursiyerlerimizden isteğim burada öğrenip oluşturduğunuz ürünleri sandıklarda saklamayın. Bunları satarak aile ekonominize katkı sağlayın. Belediye olarak sizlere satış yerleri kurduk. Yeter ki sizler üretin bizler her türlü desteğe hazırız. Yeni dönemde bu alandaki hizmetlerimiz da artarak devam edecek. Hedefimiz gelecek yıl bu güzle etkinlikleri mahallemize yapacağımız mahalle konağı önünde yaparız" dedi.

Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın da İzmit Belediyesi ile işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Belediyemiz ile ortaklaşa açtığımız meslek edindirme ve sosyal kültürel kurslara büyük ilgi var. Geçen sene kurslara 10 bine yakın kişi katılırken bu sene kursiyer sayımız 13 bin 848 oldu. 43 kurs merkezinde 90 branşta 639 adet kurs açtık. Belediyemizin desteği olmasaydı biz bu kadar kurs açamazdık" dedi. Mahalle Muhtarı Selahattin Kural da Başkan Doğan'a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi ve daha sonra serginin açılışı yapıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmek Kurslarına Yoğun Katılım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement