İzmek'te Son Sergiler - Son Dakika
Yerel

İzmek'te Son Sergiler

İzmek\'te Son Sergiler

İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen İZMEK kurslarının yıl sonu sergi açılış ve belge törenleri Kadıköy ve Alikahya’daki etkinliklerle birlikte sona erdi.

12.06.2014 16:36

İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen İZMEK kurslarının yıl sonu sergi açılış ve belge törenleri Kadıköy ve Alikahya'daki etkinliklerle birlikte sona erdi.

Kadıköy Mahalle Konağı'nda açılan iğne oyası, el nakışı, ev tekstil, giyim ve el sanatları kurslarından 147 kişi, Alikahya'da açılan ev tekstil, iğne oyası, giyim, kuaförlük ve el nakışı kurslarından da 89 kişi mezun oldu. Kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerinin de sergilendiği belge dağıtımı için Kadıköy Mahalle Konağı ile Alikahya'da ayrı ayrı tören düzenlendi.

Törenlere İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, Ak Parti İzmit Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, mahalle muhtarları, kursiyerler ve yakınları katıldı. Etkinliklere halk oyunları gösterileri renk kattı. Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 43 ayrı yerde 90 branşta 659 adet kurs açıldığını belirterek" mesleki, sosyal kültürel, müzik, dil ve bilgisayar işletim kurslarından bu sene 14 bin 326 kişi mezun oldu. Hedefimiz bu sayıyı 20 bine çıkarmaktır" dedi. Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın da İzmit Belediyesi ile ortaklaşa kurs açmaktan mutlu olduklarını ifade ederek" Geçen 5 yıl içinde İZMEK'ten mezun olan kursiyer sayısı 50 bini geçmiştir" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi ve daha sonra da sergiler açıldı.

Bu arada İZMEK'te yaz döneminde de kurslar açılacağı açıklandı. Yetkililerin verdiği bilgiye göre müzik, bilgisayar, dil, kişisel gelişim ve sanat kurslarına katılmak isteyenler 20 Haziran tarihine kadar İZMEK'in İnönü Caddesi Ulugazi İlkokulu yanındaki merkezine başvurabilecekler. Yaklaşık 3 ay sürecek yaz dönemi kurslarının da 24 Haziran'da start alacağı bildirildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmek'te Son Sergiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement