İzmir Büyükşehir Belediyesine Zam Eleştirisi - Son Dakika
Güncel

İzmir Büyükşehir Belediyesine Zam Eleştirisi

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Bilal Doğan, 2018 yılının İzmir için kayıp yıl olacağını, İzmir'in 2019'da AK Parti sayesinde layık olduğu belediye hizmetleriyle tanışacağını bildirdi.

01.01.2018 14:05

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Bilal Doğan, 2018 yılının İzmir için kayıp yıl olacağını, İzmir'in 2019'da AK Parti sayesinde layık olduğu belediye hizmetleriyle tanışacağını bildirdi.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, İzmirliler'in yeni yıla zamlarla girdiğini belirtti.

Özellikle otopark, ulaşım ve su tarifelerinde her yıl tekrar tekrar fiyat artışlarının bu yıl da yeni bir zam rüzgarıyla kendisini gösterdiğini bildiren Doğan, göreve geldiği günden bu yana vaat ettiği 22 otoparka rağmen sadece 4 otopark inşa eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun otoparklara 14 kez zam yaptığını belirtti.

Doğan, son bir yılda suya getirilen üçüncü zam sonrasında fiyatların neredeyse yüzde 25 arttığını, ayrıca toplu ulaşımda yüzde 10'luk zam yapıldığını bildirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin kayda değer hiçbir projesinin olmadığını, tüm gelirini tadilat, tamirat, boya, badana ve tüketim giderlerine harcadığını savunan Doğan, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bu yıl bütçede İzmir'in bitmek bilmeyen sorunları arasında yer alan kentsel dönüşüm için sadece Karabağlar'daki projeye 29 milyon 440 bin lira, trafik sorununu ortadan kaldıracak yeni yol projelerine 250 bin lira, öve öve bitirilemeyen kırsal kalkınma projelerine ise 9 milyon 38 bin lira harcanması öngörülüyor. Fakir, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlarımıza 25 milyon 65 bin maddi yardım sunacak olan büyükşehir belediyesinin kasasından konser, festival, şenlik gibi kültür ve sanat faaliyetlerinin yürütülmesi içinse 383 milyon 965 bin lira harcanacak. Şarkıya türküye bol kepçeden bütçe ayrılırken, bütçede kalan para ise şirket zararlarına gitmektedir. Peki bu işlere bu paraları ayırırken, ortada somut bir proje yokken, hizmetlere yapılan bu zamlar neyin nesidir? Reklamlarla ve havada kalan vaatlerle kandırmaya çalıştığınız İzmirliler 2019'da bu zamların hesabını sizden soracaktır. 2018 senesinde kentin kaynaklarına sahip çıkan ve ilimizin ihtiyaçları doğrultusunda hizmet üreten, kamu kaynaklarını etkin kullanabilen bir belediyecilik örneği sergilenmesini istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir Büyükşehir Belediyesine Zam Eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement