İzmir'de Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

İzmir'de Kültür Sanat

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), cam bardaklarla müzik yapan Polonyalı Anna-Arkadiusz Szafraniec ikilisi ile konser verecek.

06.04.2017 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), cam bardaklarla müzik yapan Polonyalı Anna-Arkadiusz Szafraniec ikilisi ile konser verecek.

Hakan Şensoy yönetimindeki konser, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) yarın saat 20.30'da başlayacak.

Cam bardaklarla uluslararası düzeyde müzik yapan ilk ve tek grup GlassDuo'nun solist olarak katılacağı konserde, Edvard Grieg'in "Peer Gynt Suite No: 1" ve Maurice Ravel'in "Bolero" adlı eserleri seslendirilecek.

Tiyatro

İzmir Devlet Tiyatrosu, "Yanık" adlı oyunu Konak Sahnesi'nde yarın ve 8 Nisan Cumartesi günü saat 20.00'de beğeniye sunacak.

Tiyatro, 11,12,13 Nisan tarihlerinde de "Oyunlarla Yaşayanlar" adlı oyunu sahneleyecek.

Konser

AASSM bu hafta birbirinden farklı iki konsere ev sahipliği yapacak. Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK) ve İZDSO, TÜRGÖK Onursal Başkanı Gültekin Yazgan anısına konser verecek. Hakan Şensoy yönetiminde, Toros Can'ın piyanoda solist olarak eşlik edeceği konser 10 Nisan saat 20.30'da gerçekleştirilecek.

Olten Filarmoni Orkestrası şef İbrahim Yazıcı yönetiminde sahneye çıkacak. Solist olarak piyano sanatçıları Paul Gulda ve Ferhan Önder'in eşlik edeceği konser, 12 Nisan saat 20.30'da sanatseverlerle buluşacak.

Sergi

Küratörlüğünü Serdar Yörük'ün yaptığı "Dünya Sanat Günü" sergisi 5 Nisan'da kapılarını ziyaretçilerine açtı. AASSM'deki sergi, 27 Nisan'a kadar gezilebilecek.

Murat Güney'in İzmir Kültürpark Sergi Salonu'nda açtığı " Ege'nin Ritmi" adlı resim sergisi 11 Nisan'a kadar ziyaret edilebilir.

"Kule B" grup sergisi 6 Nisan'da Prof. Dr. Yusuf Vardar-MÖTBE- Kültür Merkezi'nde açıldı. Birbirinden farklı 14 sanatçının eserlerinin gezilebileceği sergi 28 Nisan'a kadar görülebilecek.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement