İzmir'deki "Askeri Casuslukta Kumpas" Davası - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki "Askeri Casuslukta Kumpas" Davası

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturmasında sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddiasına ilişkin davada 92 sanığın yargılanmasına devam edildi.

05.03.2018 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturmasında sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddiasına ilişkin davada 92 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler Coşkun Başbuğ, Doğan Şahin ile taraf avukatları hazır bulundu.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmada, öğleden önceki duruşmada savunma yapan tutuklu sanık eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan'a bazı sorular yöneltildi.

Müşteki Başbuğ'un "Askeri casusluk soruşturması aşamasında hakkında hangi suç unsuru buldunuz da Ersin K'yi uzun süre dinlediniz?" sorusuna Okan, "Şüphe nedeniyle Ersin K'yi dinledik. Ersin K. ile irtibatlı olan şüphelilerden dinlemiş olabiliriz. Telefon dinlemesini kafamıza göre uzatmadık. Hakimlerle konuşarak dinlemeyi uzattık." diye cevap verdi.

Mahkeme heyetinde yer alan bir hakim, başka bir soruşturmada etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olan bir sanığın ifadelerini hatırlatarak istihbarat birimlerine eleman alımıyla ilgili soru yöneltti.

"İstihbarata personel alınırken hangi kriterlere uyuyorsunuz? İstihbarata girecek personelin FETÖ mensubu mu olması lazım?" şeklindeki soruya Okan, "Öncelikle istihbarat biriminde çalışacak personel istekli olması lazım. Polis okulunda okuyan bir polisin öne çıkan bir özelliği varsa ilgili arkadaşlar, bize not iletir. Biz de o polisle mülakat yaparız. Eğer teknik konularda bilgisi varsa bizim de ihtiyacımız varsa bakarız. Özel hayatına da bakıyoruz, seçerken dikkatli davranıyoruz, istihbarat biriminden yollarken de adil davranıyoruz." diye yanıt verdi.

Daha sonra söz alan müşteki Doğan Şahin, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından örgütün ne kadar tehlike olduğunu bir kez daha gördüklerini belirterek, aile ve kendisiyle ilgili birçok mağduriyet yaşamasına rağmen vatan ve millet adına bu duruşmayı takip ettiğini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki 'Askeri Casuslukta Kumpas' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement