İzmir'de Korkutan Orman Yangını! Elektrik Kesildi, Bölgeye Su Verilemiyor - Son Dakika
3.Sayfa

İzmir'de Korkutan Orman Yangını! Elektrik Kesildi, Bölgeye Su Verilemiyor

İzmir'in Menderes ilçesinde, 50 hektarlık makilik alanda etkili olan yangın söndürülemiyor. Yangın nedeniyle yollar kapatılırken, bölgede su ve elektrik kesintisi yaşanıyor.

01.07.2017 16:07  Güncelleme: 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Menderes ilçesinde, makilik alanda çıkan ve hızla büyüyen yangın ormanlık alana sıçrarken, yerleşim yerlerine yakında alandaki yangında gökyüzü siyah bulutlarla kaplandı.

YANGINA 2 HELİKOPTER, 2 UÇAK, 70 ARAZÖZ MÜDAHALE DİYOR

Menderes ilçesi Şaşal Mahallesi yakınlarındaki makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın için hemen bölgeye ekipler sevk edildi. Yangın, daha sonra da ormanlık alana sıçradı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 helikopter, 2 uçak, 70 arazöz ve çevre belediyelerden itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, bölgede çalışmalar devam ediyor. 50 hektarlık bir alanda etkili olan yangında enerji nakil hatları da zarar gördü. Bu nedenle yangın bölgesindeki Menderes, Gümüldür ve Özdere'de elektrikler kesildi.

YOLLAR KAPATILDI, BÖLGEDE ELEKTRİKLER KESİLDİ

Yangın yerleşim yerlerini de tehdit etmeye başladığı belirtilirken, korkutan orman yangını kilometrelerce uzaklıktan bile görüldü. Bölgede bulunan bazı yollarda güvenlik nedeniyle trafiğe kapatıldı. Ekipler, her yerden yangını kontrol altına almaya çalışırken, yangının 50 hektarlık bir alanda etkili olduğu belirtildi. Bu arada Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki de bölgeye gelerek çalışmaları yakından takip etti.

BÜYÜK İLÇELERDE SU YOK

Kente büyük oranda su sağlayan Tahtalı Barajı ve Görece Arıtma Tesisine enerji sağlayan enerji nakil hattı zarar görünce Menderes, Buca, Karabağlar, Gaziemir, Konak bölgesinde sular da kesildi.

"SU KESİNTİSİ UYGULAMASI YAPILMAK ZORUNDA KALINMIŞTIR"

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresinden (İZSU) yapılan açıklamada, "Gümüldür bölgesinde meydana gelen yangın nedeniyle İzmir kentimize büyük oranda su sağlayan Tahtalı Barajı ve Görece Arıtma Tesisine enerji sağlayan enerji nakil hattı zarar görmüştür. Tedaş tarafından enerji verilemediğinden Tahtalı Barajından su alınamamaktadır. Bu nedenle su kesintisi uygulaması yapılmak zorunda kalınmıştır" denildi.

İzmir\'de Korkutan Orman Yangını! Elektrik Kesildi, Bölgeye Su Verilemiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa İzmir'de Korkutan Orman Yangını! Elektrik Kesildi, Bölgeye Su Verilemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement