İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kadına Şiddete Savaş Açtı - Son Dakika
Güncel

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kadına Şiddete Savaş Açtı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kadına Şiddete Savaş Açtı

"Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi Programı" İZMİR Milli Eğitim Müdürlüğü 105 Temmuz şehitleri konferansa salonunda yapıldı.

23.03.2018 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

21- 23 Mart tarihleri arasında gerçekleşen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi Programı'na" İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve Müdür Yardımcısı Fuat Uğur, Şube Müdürü Mehmet Yiğit ve çok sayıda eğitimci katıldı.

KADINA ŞİDDET EVRENSEL BİR SORUNDUR…

Rehber öğretmenlerin kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi konusunda eğitim aldığı programda kırk rehber öğretmen İzmir'de kadına yönelik şiddetin azaltılması için mücadele edecek. Programın açılışında konuşan İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ; "Üzülerek belirtiyorum ki günümüzde kadına yönelik şiddet coğrafya ekonomik gelişmişlik ve eğitim düzeyine bakılmaksızın tüm dünya kültürlerinde yaygın olarak görülen evrensel bir sorundur.

Kadına yönelik şiddetle mücadele toplumun tüm kesimlerine ve kurumlarını ortak ve kararlı mücadelesini gerektirir. Ülkemizde bu alanda yasal düzenlemeler gerçekleştirilmiştir ancak yasal düzenlemeler kadar da bu düzenlemelerin etkin şekilde uygulanması toplumsal farkındalığın ve duyarlılığın artırılmasında büyük önem taşımaktadır" diyerek, İzmir İl Milli Eğitim müdürlüğü tarafından kadına yapılan şiddete savaş açıldığını belitti.

Yahşi;" Bu çerçevede müdürlüğümüz tarafından kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğu inancıyla kadına yönelik şiddetle mücadele eylem planı çerçevesinde her sorunun ancak eğitimle aşılabileceği inancıyla eğitim çalışmaları planlanmıştır. İnşallah bugün burada başlayacağımız eğitim programıyla bu anlayışımız ve çalışmalarımız tüm ilimizde yaygınlaşacaktır ve toplumsal farkındalığı artıracaktır. Programda üç gün boyunca daha önce de bu tür çalışmalara katılmış 40 gönüllü rehber öğretmenimize alanında uzman 12 eğitim görevlimizin katılımıyla uygulamalı atölye eğitimi yapılacaktır. Bu bağlamda bu programın kadına yönelik şiddetle mücadelede İzmir'e ışık tutması inancıyla umuduyla desteğini esirgemeyen öğretim görevlilerimize ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. İlimizde kadına yönelik şiddetle mücadele sürecini çalışmalarıyla hayata geçilmesini il müdürü olarak yakından takip ediyor ve diğer kurumların da bu konuda hassas bir şekilde çalışmalarını sürdürmelerine bekliyorum. Kıymetli katılımcılarımız kadına şiddetle ilgili özel olarak da paylaşmak istediğim bir konu var bunu da mutlaka sizinle paylaşmadan geçmek istemiyorum oda kendi yasal düzenlemelerimizin dışında kendi ailemiz kendi çalışma ortamımız iklimimiz ve bu anlamdaki çalıştığımız yerler bizim hem kendi yuvanız var bir de çalıştığımız kurum olan kurumlarımız yuvalarımız var burada iki şey öne çıkıyor İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak özellikle kadınlarımızı istihdam edilmesi okul yöneticilerimizin müdürlerimizin müdür yardımcılarımızın bu anlamda kadın yöneticilerinden olması konusunda özel bir hassasiyetin var olduğunu da paylaşmak isterim. Çünkü gerçekten planlanmış tespit edilmiş ve verimlilik anlamında anne anlamında çok daha güzel dönüşümlerin dönütlerin olduğunu müşahade etmekteyiz Bunun içinde şu anda içinde bulunduğumuz kurum olmak üzere birçok Kurumumuzda %50 %60 oranında kadın çalışanlarımızın var olduğunu görmekteyiz." Şeklinde yapmış olduğu açıklamaların yanında "Çocuğu mutlu iyi yetiştirmek istiyorsanız annesini seveceksiniz annesine değer vereceksiniz " diye konuştu.

Yetkililerden alınan bilgiye göre eğitimlerde iç günlük programda katılımcılar; toplumsal cinsiyet, mikro saldırganlık, kadına yönelik şiddet belirti ve sonuçları, şiddete maruz kalan bireyle iletişim, okul etkinlik öneri ve sunulması gibi farklı konuların eğitim verilmiştir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kadına Şiddete Savaş Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement