İzmir: Kırkpınar Ailesi Bayramlaştı - Son Dakika
Güncel

İzmir: Kırkpınar Ailesi Bayramlaştı

İzmir'in En Kalabalık Ailelerinden Olan Erzurumlu Kırkpınar Ailesi, 12 Yıllık Geleneklerini Bu Bayramda da Sürdürdü. Karşıyaka Bostanlı Altınbalık Restaurant'ta Bir Araya Gelen Yaklaşık 2 Bin 500 Aile Ferdi, Uzun Süren Törenle Birbirinin Bayramını Kutladı.

23.10.2006 13:01

İzmir'in en kalabalık ailelerinden olan Erzurumlu Kırkpınar Ailesi, 12 yıllık geleneklerini bu bayramda da sürdürdü. Karşıyaka Bostanlı Altınbalık Restaurant'ta bir araya gelen yaklaşık 2 bin 500 aile ferdi, uzun süren törenle birbirinin bayramını kutladı.

MHP İzmir eski Milletvekili Yusuf Kırkpınar'ın da mensubu olduğu ve geleneksel bayramlaşma törenini 12 yıldır gerçekleştiren ailenin bayram merasimi, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Bu merasimin artık bir bayram geleneğine dönüştüğünü ifade eden İzmirli işadamı Cevat Kırkpınar, "Çok geniş olan aile fertlerini tek tek dolaşmak son derece zor. Bu nedenle 3 neslin bir arada olduğu böyle bir bayramlaşma bizim için çok daha iyi. Bayramlaşan çocukların hepsine bayram harçlığı veremiyoruz, yoksa servetimiz yetmez" diye konuştu. Kırkpınar Ailesi'ni bir araya getiren İzmirli işadamı Cevat Kırkpınar ve Yusuf Kırkpınar, İzmir ve Erzurum'da yaşayan yaklaşık 4 bin 500 akrabaları olduğunu, sadece İzmir'de 3 bin akrabalarının bulunduğunu söyleyerek, Erzurum'da da aynı bayramlaşma töreninin yapıldığını belirtti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir: Kırkpınar Ailesi Bayramlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement