İzmit'te N'cıty Alışveriş Merkezi Yandı - Son Dakika
Güncel

İzmit'te N'cıty Alışveriş Merkezi Yandı

İzmit\'te N\'cıty Alışveriş Merkezi Yandı

İzmit'teki N'City Alışveriş Merkezi'nde çıkan yangın sabah saatlerinde söndürüldü.

15.01.2012 12:11

İzmit'teki N'City Alışveriş Merkezi'nde çıkan yangın sabah saatlerinde söndürülürken, öğle saatlerine kadar da soğutma çalışması yapıldı. 90 işyerinin sahip ve çalışanları ise, alışveriş merkezinin yandığını öğrenince buraya akın etti. En alt katta bulunan ve alevlerin etkilemediği bölümdeki petshop dükkanında bulunan kedi ve köpeklerle kuşlar, işyeri sahibi ve yakınları tarafından cam kırılıp içeriye girilerek kurtarıldı.

ELEKTRİK KONTAĞI MI?

Gece Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte olay yerine gelen Kocaeli Valisi Ercan Topaca, yangının elektrik kontağından çıktığının tahmin edildiğini söyledi. Vali Topaca, şöyle dedi:

"Alışveriş merkezinde 90 civarında işyeri var. Şu ana kadar can kaybıyla ilgili hiçbir bulgu yok. Yangın bir mağazada başlamış. Daha sonra itfaiyeye haber verilmiş. İçerideki görevliler yanık kokusu almışlar. Ancak, biraz kendi imkanlarıyla tedbir almaya çalıştıkları bilgisini aldım. Haber verildiği andan itibaren itfaiye müdahale etmiş. 30 civarında itfaiye aracı müdahale etti. Yangın tam olarak söndürüldükten sonra soruşturması yapılacak."

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, yangının çatı katında başlamasından dolayı söndürmede güçlük çekildiğini çatının kimyasal maddelerle sıkıştırılmış olmasından dolayı kısa sürede yayılmasına neden olduğunu belirtti.

SAHİP VE ÇALIŞANLAR İÇERİYE ALINMADI

Bu arada alışveriş merkezinin yandığını öğrenen mağaza sahipleri ile çalışanlar sabah buraya akın etti. Bir bölümü yangını duyar duymak gelen işyeri sahipleri ve çalışanlar, alevler tamamen söndürüldükten sonra da tesbit çalışmaları sürdürüldüğünden öğle saatlerine kadar içeriye alınmadı. Polis, saat 11.00 sıralarında bile yer yer dumanlar çıktığı görülen alışveriş merkezinde herhangi bir hırsızlık yaşanmaması için de çevresine kimseyi yaklaştırmadı.

Yangında ikinci ve üçüncü katta bulunan işyerlerinin tamamen yandığı ve alt kattaki dükkanların ise kısmen yandığı, ancak içindeki ürünlerin de yüksek derecedesi ısı nedeniyle kullanılamayacak kadar hasar gördüğü belirtiliyor.

Zemin katta lokantası bulunan Cem Şakoğlu, yangını duyar duymaz gece buraya geldiğini, ancak öğlen saati olmasına rağmen içeriye giremediğini belirtti. Asude Özkan ise, bujiteri dükkanının ikinci katta olduğunu ve tamamen yandığını sandığını belirtirken, en alt kattaki Galatasaray Store mağazasının sahibi Barış Başak itfaiyenin buraya çok yakın noktada olmasına rağmen geç müdahale ettiğini öne sürdü.

MB,OU(MB/İD) - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmit'te N'cıty Alışveriş Merkezi Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement