İzzet Günay'a Saygı Gecesi" - Son Dakika
Kültür Sanat

İzzet Günay'a Saygı Gecesi"

Türk Sinemasının ünlü oyuncularından İzzet Günay için saygı gecesi düzenlendi.

05.04.2016 21:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sinemasının ünlü oyuncularından İzzet Günay için saygı gecesi düzenlendi.

Yeşilköy 2001 College Sanat Galerisi ve Sinema Salonunda gerçekleşen gecede, AA muhabirine açıklama yapan Günay, etkinliğin kendisini çok duygulandırdığını belirtti.

İzzet Günay, kendisinin sinemanın yanı sıra "tutkulu bir koleksiyoncu" olduğunu anlatarak, "Benim sinemadan çok hayatımı dolduran koleksiyonculuğumdur. Gençlere faydam olur diye koleksiyon tutkumu paylaşmaya çalışıyorum. Devamlı araştıran bir adamım. Koleksiyoner olmak için çok okumak, bilgi edinmek gerekiyor. Bilginin sonu yok. Onun için koleksiyonun da sonu gelmiyor. Toplayıp da koleksiyon haline getirmediğim şeyleri, koleksiyonunu tamamlayacak arkadaşlara hediye ediyorum." diye konuştu.

Türkiye'de bazı nesnelerin koleksiyonunu ilk kendisinin başlattığını söyleyen Günay, koleksiyonun emek ve alınteri olduğunu ifade etti.

Geceye katılan oyuncu Devlet Devrim de Günay'ın Yeşilçam'ın efsane jönlerinden olduğunu söyleyerek, "İzzet Günay'ı ilk gördüğümde heyecandan ölüyordum. Çünkü ben onunla tanıştığımda piyasaya yeni girmiştim ama o zaman bana o kadar destek olmuştu ki seneler geçmesine rağmen dostluğumuz halen devam etti." dedi.

Oyuncu Serap Aksoy ise İzzet Günay'ın Türk sinemasının özel aktörlerinden biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ben sinema hayatıma başladığımda, Türk sinemasını ayakta tutan birkaç duayenle film çekmiştim ama İzzet Günay'ın hayatımda özel bir yeri var. Kendisiyle 'Aşka Sürgün' adında uzun soluklu bir dizi çekiminde bulundum. İşine olan saygısı, sevgisi bizleri çok heyecanlandırıyordu. İzzet Günay, oyunculara büyük bir örnek teşkil ediyor. Sinemada 200 tane film çekip 50 yıl ayakta kalmak çok zor bir iş. Türk sineması eskinin bir özeti halini aldı. Bizim jenerasyon oyuncuları için Türk sineması şu an duraklama dönemindedir."

Gecede, İzzet Günay'ı anlatan belgesel ve sanatçının filmlerinden bölümlerin gösterimi yapıldı. Günay'ın film afişlerinden oluşan bir sergi de katılımcıların beğenisine sunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İzzet Günay'a Saygı Gecesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement