James Bond, Esnafı Mağdur Etmeyecek - Son Dakika
Güncel

James Bond, Esnafı Mağdur Etmeyecek

James Bond, Esnafı Mağdur Etmeyecek

007 James Bond serisinin son filmi "Skyfall"ın tarihi yarımadada yapılacak çekimleri esnaf arasında tartışma konusu olurken, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, esnafın mağduriyetinin söz konusu olmayacağını söyledi.

09.04.2012 18:40

007 James Bond serisinin son filmi "Skyfall"ın tarihi yarımadada yapılacak çekimleri esnaf arasında tartışma konusu olurken, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, esnafın mağduriyetinin söz konusu olmayacağını söyledi.

Başrolünü Daniel Craig'in oynadığı James Bond serisinin son filmi "Skyfall"ın çekimleri için Eminönü Meydanı, Mısır Çarşısı önü ve çevresinin kullanılması bölge esnafı tarafından tartışma konusu olurken, Fatih Belediyesi tarihi mekanları kapatmayacaklarını belirtti. Tarihi Mısır Çarşısı esnafının bir kısmı filmin tanıtım açısından desteklerken, bir kısım esnaf ise çekimlere olumsuz bakıyor.

Film için Mısır Çarşısı'nda esnafla çeşitli temaslarda bulunan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Uzun zamandır bunun için çalışıyoruz. Yaklaşık 3 ay öncesinden bize müracaatta bulundular. Kültür Bakanlığımıza müracaatta bulundular. Biz de bütün kurumlarımızla birlikte yardımcı olmaya çalışıyoruz. Destek veriyoruz. Tarihi yarımadayı 16 Nisan'dan 10 Mayıs'a kadar sürecek. Ana çekim merkez yerleri de Eminönü Meydanı, Mısır Çarşısı'nın girişi, Kapalı Çarşı'nın üst tarafları ve çevresi, biraz da Balat'ta

çekimleri gerçekleşecek. Aksiyon sahnelerinin çoğu Eminönü Meydanı'nda çekilecek" diye konuştu.

Çekimler için gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Mustafa Demir, "Esnaflarla hem biz görüşüyoruz. Hem de film çeken firma görüşüyor. Bütün bu desteği vermemizin temel nedenlerinden bir tanesi İstanbul'un tanıtımına katkıda bulunmak. İstanbul'un turizm potansiyelini arttıracak çalışmalar diye düşünüyoruz. Eğer herhangi bir esnafımız mağdur oluyorsa, bu süre içerisinde esnafımızın ihtiyaçlarını karşılayacak bir miktarda ücret ödeniyor. Ama bunun fahiş bir rakam olma konusunda bizim bir hassasiyetimiz

var. Netice itibari ile burada film çekip, gidecekler. Algıda Türk Milletini, bizi yanlış anlatacak bir şeye de müsaade etmeyiz. Ne esnafımız mağdur olsun, ne de onlar sıkıntıya düşsünler. Bizim tanıtımıza ve turizm potansiyelimize katkıda bulunsunlar yeter" dedi.

Nisan ayında gelecek olan Filmin başrol oyuncusuyla görüşmenin olabileceğini ifade eden Demir, "Sadece Hollywood değil, Bollywood 'da burada şu anda. Onlar da Eminönü Meydanı'nda sürekli çekimler yapıyorlar. Tarihi yerler Hollywood ve Bollywood'un tercih ettiği mekanlar haline dönüştü" diye konuştu.

Mısır Çarşısı esnaflarından Bülent Hekimoğlu, "Eminönü İstanbul'un kalbi. Tanıtıma çok katkısı olur. Bizde destekliyoruz" dedi.

Filmin Eminönü'nde çekilmesinin çok doğru olduğunu belirten Nuri Huri ise, "Mısır Çarşısı içinde, İstanbul için de bizce gayet olumlu olur.

İstanbul'un güzel bir propagandası olur" diye konuştu.

Destek veren esnafların yanı sıra, çekimlerin tarihi mekanlarda yapılmasına tepki gösteren Mısır Çarlısı esnaflarından Süleyman Taştan, "Sanki bu ülkenin başka sıkıntısı yok. James Bond serisinin burada çekilmesi çok mu önemli" dedi.

Ahmet Şentürk de, "Ben olumlu bakmıyorum. James Bond'un bu yarımadada film çekmesine karşıyım" dedi.

16 Nisan ile 10 Mayıs arasında gerçekleştirilecek çekimler süresince Bankacılar, Sultanhamam, Büyük Postane ve Arpacılar Caddesi belirli günlerde Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla trafiğe kapatılacak. Çekimlerin devam edeceği üç hafta boyunca Mısır Çarşısı'nda ve girişlerinde herhangi bir kapatma olmayacak. Yerli ve yabancı ziyaretçiler Mısır Çarşısı'nı çekimler boyunca gezebilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel James Bond, Esnafı Mağdur Etmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement