Jeotermal Sevinci - Son Dakika
Yerel

Jeotermal Sevinci

Jeotermal Sevinci

Kütahya’nın Simav ilçesinde belediyenin Yeşilova Mahallesinde yaklaşık 4 aydır sürdürdüğü jeotermal enerji ile konut ve işyeri ısıtma çalışmaları tamamlandı.

01.03.2014 20:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav ilçesinde belediyenin Yeşilova Mahallesinde yaklaşık 4 aydır sürdürdüğü jeotermal enerji ile konut ve işyeri ısıtma çalışmaları tamamlandı. Çalışmalar kapsamında 500 konutun yanısıra bazı işyerleri ile bir camiye 28 Şubattan itibaren jeotermal enerji verilmeye başlanması mahalle halkını sevindirdi.

Muhtar Ömer Yenilmez, 22 yıllık özlemlerini sona erdiren Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan'a mahalle halkı adına teşekkür ettiklerini bildirdi. Yenilmez, "22 yıllık özlem mutlu sonla bitti. Rüyalarımız gerçek oldu. Enerjinin çıkış merkezi olan Eynal Kaplıcalarına en yakın yerleşim birimi olan mahallemiz bu nimetten yararlanamıyordu. Bizi bu sağlıklı, çevreci ve ucuz nimetten yararlandıran, daha doğrusu dumanaltı olmaktan kurtaran Başkanımız Kasım Karahan başta olmak üzere ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Muhtar Yenilmez yeni hizmete açılan Şeyh Bedrettin caminin jeotermal enerji ile ısınmaya başlamasıyla birlikte cemaat sayısında da gözle görülür bir artış kaydettiklerini bildirdi. Sıcak su ile abdestlerini alan cemaatin sıcak bir ortamda daha sağlıklı bir ibadete kavuştuğuna vurgu yapan Muhtar Yenilmez, "Simav'ın jeotermal ile ısınan camilerine gıpta ediyorduk. Şimdi bizim de camimiz jeotermal enerji ile ısınmaya başladı. Bizim de onlardan farkımız kalmadı" şeklinde konuştu.

Belediyenin jeotermal enerji ile ısınma çalışmalarına aralıksız devam etmesi işsizlik sıkıntısının had safhaya ulaştığı ilçede en çok tesisatçıları sevindirdi. Konut ve işyerlerine jeotermal enerji ile ısınma için kalorifer malzemesi döşeyen tesisatçılar randevulu çalışma dönemine girdiklerini söyledi.

Jeotermal enerji ile konutların ısınması en çok hanımları sevindiriyor. Jeotermal enerjiyle birlikte evlerde soba yakma, kül alma ve dökme derdinin bittiğini, banyo ve mutfaklarda 24 saat sıcak su akması sonucu yıkanma ve bulaşık derdinin de sona erdiğini ifade eden ev hanımı Elif Aslan, (26), "Annem bu evde iki yıl önce soba zehirlenmesinden vefat etti. Sobadan kurtulmak için mahallede ilk jeotermale kavuşan aile biziz. Şimdi bizlerde aynı korkuyu yaşamaktan kurtulduk. 24 saat mutfak ve banyomuzda sıcak suyumuz akıyor. Yıkanma ve bulaşık sorun olmaktan çıktı" dedi.

Aslan ailesinin reisi İbrahim Aslan( 26), "24 saat sağlıklı ısınmanın keyfine vardık. Dün akşam sevinçten uyuyamadık" dedi.

Mahalle halkından İsmail Akman, "Mahallemize jeotermal verildi. Ben de fırsatı kaçırmadım. Evime jeotermal ile ısınmak için kalorifer tesisatı döşetiyorum. Birkaç gün içinde ben de sağlıklı, ucuz ve çevreci enerjiye kavuşacağım için sabırsızlanıyorum" şeklinde konuştu.

Yeşilova Mahallesinde konutlara kalorifer teşkilatı döşeyen tesisatçı Şenol Akbulut, "Belediyenin ilçenin dört bir yanına jeotermal enerji vermeye başlaması işlerimizi yoğunlaştırdı. Randevulu bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

Simav'ın tamamını jeotermal enerji ile ısıtmak için belirledikleri hedefi yakalayabilmek için ekiplerin bu günlerde Cuma ve Karşıyaka Mahallerindeki hummalı çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, bir başka ekibi de Muradınlar ve TOKİ konutlarının bulunduğu alana yönlendireceklerini ve bu bölgede de jeotermal enerji ile ısınma çalışmalarının bu günlerde başlayacağını söyledi.

Başkan Karahan, Yeşilova Mahallesinin de jeotermal enerji ile tanışmasıyla ilçe genelinde ucuz ve temiz enerjiyle ısınan konut sayısının 13 bin 500'e çıktığını bildirdi. Başkan Karahan, yaklaşık 16 bin konutun tamamını ısıttıktan sonra Guinnes Rekorlar Kitabına girmek için müracaatta bulunacaklarını söyledi. (MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Jeotermal Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement