Kabadüz'de Projeler ile Uygulamalı Tarıma Geçildi - Son Dakika
Yerel

Kabadüz'de Projeler ile Uygulamalı Tarıma Geçildi

Kabadüz\'de Projeler ile Uygulamalı Tarıma Geçildi

ODÜ Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğrencileri 2 dönüm araziye 3 bin iceberg ve kıvırcık marul dikimi yapıldı.

29.05.2013 11:10  Güncelleme: 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kabadüz İlçesinde ODÜ Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğrencileri ve Kabadüz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte 2 dönüm araziye 3 bin iceberg ve kıvırcık marul dikimi yapıldı.

Kabadüz ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Samet Eker,2 dönüm arazi üzerine ODÜ ile birlikte ilçede uygulamalı tarım yapıldığını söyledi.

İlçede hazırlanan deneme bahçesinde uygulamalı tarım yapıldığını belirten İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Samet Eker, "Kabadüz ilçesi Kirazdere köyünde kurulan deneme bahçesinde 3 bin iceberg ve kıvırcık marul dikiminin Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğrencileriyle birlikte yapıldı"dedi.

Amaçlarının bilinçli tarımı göstermek ve yaygınlaştırmak olduğunu ifade eden Eker, "Öğrencilerin uygulamalı tarımı öğrenmesinin yanında çiftçilerimize bilinçli tarımı ve yetiştirilmesi mümkün ürün desenini öğretilmesini hedefliyoruz" diye konuştu.

Eker, bu projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiğini, kısa süre içerisinde aynı arazi üzerine çilek dikimi yapılacağını sözlerine ekledi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kabadüz'de Projeler ile Uygulamalı Tarıma Geçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement