Kabine Revizyonu – ECB - BOJ - Son Dakika
Güncel

Kabine Revizyonu – ECB - BOJ

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sonrasında kabine revizyonuna ilişkin açıklama yaptı.

20.07.2017 08:33

15 bakan aynı görevde kaldı, 5 yeni bakan kabineye girdi, 6 bakan yer değiştirdi.

Bakanlar Kurulu revizyonunun sürprizi, ekonomi yönetimi oldu. Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan yeni kabinede Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı olarak kalırken; Şimşek'in ekonomiden sorumlu tek başbakan yardımcısı olarak koordinasyonu elinde toplaması bekleniyor. Şimşek'le beraber ekonomi kurumlarının sorumluluğunu üstlenen Nurettin Canikli ise Savunma Bakanlığı'na kaydırıldı. Piyasaların sıcak baktığı bir isim olan ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ekolünü sürdüren Mehmet Şimşek'in, bugüne kadar sorumlu olduğu kurumların; yine kendisine bağlanması bekleniyor.

Bugün ECB'nin kararlarının ardından Mario Draghi'nin yapacağı açıklamalar EUR açısından belirleyici olacaktır. Portekiz konuşmasından sonra daha şahin bir tutum benimseyen Draghi'nin ve ECB kurmaylarının bir teşvikten çıkış planı üzerinde durdukları biliniyor, ancak bu plana ilişkin sinyallerin bu toplantıda verilip verilmeyeceği belirsizliğini koruyor. Draghi'nin şahin bir açıklama yapması senaryosunda EUR'da yukarı hareketin uç noktası 1,1580 olmuştur, bu seviye üzerinde fiyat hareketlerinde yeni direnç 1,17 olarak gözükmektedir. Kısa vadede önceki destek 1,1470'in üzerinde fiyat hareketleri gördüğümüz sürece eğilim yukarı doğru olacaktır. Draghi güvercin kalırsa 1,1350 seviyelerine çekilme olabilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kabine Revizyonu – ECB - BOJ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement