Kaçak Kömür Ocağındaki Zehirlenme Davası - Son Dakika
Güncel

Kaçak Kömür Ocağındaki Zehirlenme Davası

Zonguldak'ta gazdan etkilenen 3 işçinin ölümüyle ilgili tutuklu sanıkların yargılanmasına devam edildi.

24.09.2014 16:18

Kaçak kömür ocağında gazdan zehirlenen 3 işçinin ölümüyle ilgili sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, yaşamını yitiren işçilerin yakınları, tutuklu sanıklar İsmail Kahraman ve Nizam Genç ile taraf avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Ümit Efeoğlu, mütalaasında, şüphelilerin kaçak faaliyet gösteren ocak ve çalışanlarla ilgili gereken güvenlik tedbirlerini almadığını belirtti.

Bu nedenle sanıkların birden fazla ölümün meydana gelmesinde asli kusurlu olduğunu, ölenlere ise olayla ilgili yüklenebilecek bir kusur bulunmadığını vurgulayan Efeoğlu, "Hiçbir teknik önlem ve tedbire dayalı olmayan ve sırf kazanç elde etmek maksadıyla yetkili birimlerden izin almaksızın kaçak olarak ocağın açılması, kaçak olması dolayısıyla tıbbi yardım görevlisi, maden mühendisi, yardımcı teknik eleman gibi herhangi bir görevli bulundurulmaması ile olayın gerçekleşme biçimi birlikte değerlendirildiğinde, şüphelilerin gerçekleşmesini istemedikleri ölümün olayını öngördükleri, dolayısıyla bilinçli taksirle hareket ettikleri ortaya çıkmıştır" ifadesini kullandı.

Efeoğlu, sanıklar hakkında "Taksirle ölüme sebebiyet vermekten" 22 yıl hapis cezası talep etti.

Tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, sanıkların iddia makamının esas hakkındaki mütalaasına karşı beyan hazırlamaları ve esasa ilişkin savunmalarını sunmaları için duruşmayı erteledi.

Kırat mevkisinde kaçak işletildiği iddia edilen maden ocağında 6 Aralık 2013'te işçiler Mustafa Özalpuğan (54), Yaşar Özerdoğan (53) ve İsmail Altun'un (24) gazdan zehirlenerek hayatını kaybetmişti. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kaçak Kömür Ocağındaki Zehirlenme Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement