Kadın Dostu Osmangazi - Son Dakika
Güncel

Kadın Dostu Osmangazi

Kadın Dostu Osmangazi

Osmangazi Belediyesi "Kadın dostu kentler 2" projesi kapsamında, kadın erkek eşitlik birimi kurdu.

15.02.2012 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Modern belediyecilik hizmetleriyle Bursa'yı buluşturan Osmangazi Belediyesi "Kadın dostu kentler 2" projesi kapsamında, kadın erkek eşitlik birimi kurdu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar "Toplumu geleceğe taşıyan kadınlarımızın yaşamını kolaylaştırıcı, motivasyonlarını arttırıcı çalışmalarla sosyal belediyecilik noktasında önemli bir çalışmayı daha gerçekleştiriyoruz" dedi.

İçişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğiyle uygulamasına karar verilen "Kadın Dostu Kentler 2" yerel düzeyde toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirme projesi kapsamında Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın imzasıyla belediye bünyesinde kadın erkek eşitlik birimi kuruldu.

AK Parti Meclis Üyesi Başak Kılıç, CHP Meclis Üyesi Şaziye Sezginer, Sağlık İşleri Müdürü Sevcan Yaman ile Birleşmiş Milletler İl Koordinatörü Burcu Üzümcüler'in katıldığı imza töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, birimin kız çocukları ve kadınlara yönelik toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamasını amaçladığını kaydetti. Başkan Dündar, kadın kuruluşları ile işbirliğini arttırmak ve kadın çalışmalarını yakından takibinin de birimin önemli görevleri arasında yer aldığını kaydetti.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPACAK

Gerek kurum içi gerekse ilçe genelinde kadın erkek eşitliğinin korunması noktasında her zaman desteklerinin ve önemli çalışmalarının olacağını vurgulayan Dündar "Kadınlarımız için çalışma yaşamını kolaylaştırıcı değişiklikler yapılmasını sağlamak, motivasyon arttırıcı faaliyetlerde bulunmak ve en önemlisi de kadın sığınma evi kurarak ihtiyacı olan kadınlara sığınma olanağı sağlamak birimimizin ve belediyemizin hedefleri arasında yer alıyor. İnanıyorum ki hedeflerimize en kısa zamanda ulaşacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement