Kadınlar Günü Etkinliklerine Büyük Beğeni - Son Dakika
Güncel

Kadınlar Günü Etkinliklerine Büyük Beğeni

Kadınlar Günü Etkinliklerine Büyük Beğeni

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 5 gün süren etkinlik düzenledi.

12.03.2012 15:17  Güncelleme: 19:39

Kadın Meclisi'nin hazırladığı etkinlikler Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleşti. Etkinliklerin ilkinde Malatya Devlet Hastane Psikologlarından görme engelli Aylin Aslan, 'Engelli Kadın Olmak' konulu seminerini kadınlara ve engellilere sundu. Psikolog Aylin Aslan, 4 yaşında geçirdiği bir rahatsızlık sonucu görme yeteneğini kaybettiğini ancak bunun hiçbir zaman eksikliğini hissetmeden yaşamaya devam edeceği sözünü kendine verdiğini ifade ederek, 'Çok zorluklarla karşılaştım. Henüz okuma yazma bilmezken göremez oldum. Ancak bütün olumsuzluklara rağmen hayatla barışık yaşayıp okuyacağıma ve faydalı bir birey olacağıma inancım tamdı. Üniversiteyi de bitirerek psikolog oldum. Engelli kadınlarımız diğer kadınlara ve görme engelli erkeklere göre daha dezavantajlı bir yaşam sürmek zorundadır. Çünkü birçok zorlukla mücadele etmesi gerekir. Bütün bu olumsuzluklara rağmen hayatı severse güçlü bir kadın olarak yaşamını sürdürür' dedi. Seminer öncesinde ise hepsi engelli bayan çocuklardan oluşan Çamlık İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu.

Etkinliklerde Kadın Meclisi Korusu da sahne alarak birbirinden güzel eserleri salondakiler için seslendirdi. Kadın Meclisi üyesi koristler, müzik alanında da ne kadar yetenekli olduklarını gösterdi. Yaklaşık 2 saat süren konser, izleyenlerden tam not aldı. Etkinliklere, Denizli Belediyesi Başkan Vekili Sezai Günalp ve başkan yardımcısı Şamil Çınar ile eşi Zeliyha Çınar da katıldı.

Kişisel Gelişim Uzmanı Barış Balcı da, diğer bir etkinlikte kadınlara 'Pozitif Düşünen Kadınlar Konulu' seminer verdi. Balcı, olumsuz düşüncenin sonucunun da olumsuza aynı oranda yakın olduğuna değinerek, 'Ne kadar olumlu düşünürsek sonuç olumluya o kadar yakın, ne kadar olumsuz düşünürsek de sonuç olumsuza o kadar yakındır. Hz Mevlana'nın söylediği gibi İnsan düşüncelerinden ibarettir, gerisi et ve kemiktir. Gülü düşünürsek gülistan, dikeni düşünürsek dikenli olur' dedi. Bu arada, Balcı'nın semineri öncesi çocuklar ney ve keman dinletisi sundu.

Etkinliklerin son gününde ise Psikolog Cengiz Türkmen ve Psikolog Arzu Kızıldağ 'Kadın Olmak' konulu eğitim semineri sundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadınlar Günü Etkinliklerine Büyük Beğeni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement