Kadınlar Günü Kutlamaları Konak'ta Erken Başladı - Son Dakika
Yerel

Kadınlar Günü Kutlamaları Konak'ta Erken Başladı

Kadınlar Günü Kutlamaları Konak\'ta Erken Başladı

Kadınlar Günü için Konak Belediyesi tarafından düzenlenen ve bir hafta boyunca sürecek olan etkinliklerin ilki Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ‘Kadın ve Hukuk’ konulu konferans oldu.

04.03.2014 23:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadınlar Günü için Konak Belediyesi tarafından düzenlenen ve bir hafta boyunca sürecek olan etkinliklerin ilki Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen 'Kadın ve Hukuk' konulu konferans oldu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve Türk Ceza Hukuku Profesörü Metin Feyzioğlu'nun konuşmacı olduğu konferansa Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ev sahipliği yaparken, Devlet eski Bakanı ve Uluslararası Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Işılay Saygın ile İzmir ve Ege Bölgesi'nde bulunan kadın dernekleri yöneticileri katıldı. Konferansta Atatürk, Cumhuriyet değerleri ve demokrasi vurgusu yapıldı; salonu dolduran kadınlar, Atatürk'e ve Cumhuriyete sahip çıkacaklarını alkış ve tezahüratlarıyla ifade etti.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarına 'Kadın ve Hukuk' diyerek başladıklarını ifade etti ve şöyle konuştu:

"İki sözcüğe çok önem verdik; biri kadın, diğeri hukuk. Kadın olmadan da Hukuk olmadan da doğru, dürüst yaşam olmuyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk kadınlara verdiği önemi ve değeri her gittiği yerde, konuşmasında ifade etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarına Cumhuriyet, demokrasi ve insan hakları mücadelesinin çok değerli bir ismi olan Metin Feyzioğlu ile birlikte 'Kadın ve Hukuk' diyerek başladık. Çünkü biz İzmir'den 'kadının adı var' dedikçe Türkiye, Cumhuriyet ve özgürlük kazanacak."

Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve Türk Ceza Hukuku Profesörü Metin Feyzioğlu, "Yurtsever, Atatürkçü Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın davetiyle geldim" diyerek Başkan Tartan'a kendisini bir kez daha İzmirlilerle buluşturduğu için teşekkür etti. Feyzioğlu, kadınların özellikle Cumhuriyet için önemini vurgulayarak "İzmir önemlidir, sizin sandığınızdan da önemlidir. İzmir Türkiye'yi şekillendirecek güce sahiptir. İzmir bu sebeple Atatürkçülerin ve yurtseverlerin kalesidir. Tam da bu sebeple İzmir kadınların kalesidir. ve İzmir'in kadını Türkiye'ye emsaldir. Türkiye'de çağdaş kadınının neler yapabileceğini İzmir kadını gösterir" şeklinde konuştu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmak gerektiğini vurguladı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz herhangi bir siyasi partinin yanında değiliz, karşısında da değiliz. Benim zaten buna konumum izin vermiyor. Ben dernek başkanı değil avukatların başkanıyım. Ama biz Cumhuriyetin temel niteliklerine karşı olan kim varsa olanlara karşıyız. Benim doğrum şu; ben sonuna kadar kayıtsız şartsız demokrasiden yanayım. Demokraside yeri olmayan her yapıya, müdahaleye, darbelerin tamamına, yargının siyasi hesaplaşma arenasına çevrilmesine karşıyım. Biz, Atatürk Cumhuriyeti'nin tarafıyız. Anayasa'nın değişmez üç maddesinde hükme bağlanmış olan temel ilkelerde kim uzlaşıyorsa onlarla aynı paydada olmaya varız. Atatürk'ün adını ağzına almak istemeyenler, O'na karşı olanlar var. Atatürk'e karşı olmak, Atatürk'ün bu Millete gösterdiği ışıklı yola karşı olmak demek. Ama Atatürk'te birleşmek Cumhuriyette birleşmek; Cumhuriyette birleşmek de demokraside birleşmek demektir. Atatürk'te, Cumhuriyette, demokraside birleşelim." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlar Günü Kutlamaları Konak'ta Erken Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement