Kalp Damar Ameliyatı - Son Dakika
Yerel

Kalp Damar Ameliyatı

Denizli'de bir hasta, şah damarından kol damarına bypass ameliyatı ile sağlığına kavuştu

18.11.2013 12:19

Denizli'de 51 yaşındaki hasta, şah damarından kol damarına yapılan bypass ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Afyonkarahisar'a bağlı Başmakçı ilçesinde yaşayan Abdullah Sarıkuş, sol elinde morarma, üşüme, halsizlik şikayetiyle Denizli Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan muayene ve tetkikler sonucu, Kalp Damar Cerrahi Uzmanlı Op. Dr. Türkan Demir, hastanın bypass ameliyatı yapılmasını kararlaştırdı.

Damar tıkanıklığı operasyonu yapılan hastanın damarının içerisinden çok az bir pıhtı gelmesi üzerine hastada anjiografi tetkiki yapıldı ve kalpten çıkan ana damarda yüzde 80 darlık tespit edildi. Açık cerrahi operasyon yapılması kararlaştırılan Sarıkuş'un, şah damardan kol damarına bypass yapıldı.

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Türkan Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Abdullah Sarıkuş'un yaklaşık 1 ay önce hastaneye sol elinde morarma, üşüme şikayetleri ile başvurduğunu belirterek, hastaya, damar tıkanıklığı operasyonu yaptıklarını ifade etti.

Operasyonu Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Güray Şıracı ile birlikte yaptıklarını dile getiren Demir, şöyle konuştu:

"Damarın içerisinden çok az bir pıhtı geldi. Pıhtı akımı çok iyi gelmeyince hastamıza DSA anjiografi tetkiki yaptık. Yaptığımız tetkik sonucunda kalpten çıkan ana damarda yüzde 80 darlık tespit ettik. Sonrasında hastamıza açık cerrahi operasyon planladık. Hastamıza, hastanemizde ilk olarak uygulanan şah damardan kol damarına bypass yaptık. İşlem sırasında suni damar kullandık. Karotis-susklavian arter arası bypass yaptık. Şu anda hastamızın genel durumu iyi, herhangi bir şikayeti yok. Türkiye'de sayılı yapılan ameliyatlardan birini Denizli Devlet Hastanesi olarak ilk kez gerçekleştirdik."

Hasta Abdullah Sarıkuş da Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Türkan Demir ve ekibine gerçekleştirdikleri başarılı operasyondan dolayı teşekkür etti. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kalp Damar Ameliyatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement