Kamu-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ağar: "Vatandaşlar Borç Batağında" - Son Dakika
Yerel

Kamu-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ağar: "Vatandaşlar Borç Batağında"

Kamu-Sen Adıyaman Şube Başkanı Şemsettin Ağar, vatandaşların borç batağında olduğunu savundu.

21.05.2011 17:00

Kamu-Sen Adıyaman Şube Başkanı Şemsettin Ağar, vatandaşların borç batağında olduğunu savundu.

Ağar, yaptığı yazılı açıklamada, 1724 çalışan üzerinde bir anket gerçekleştirdiklerini ve vatandaşlara düzenli borçları olup olmadığını ve borçlarının miktarını sorduklarını belirtti.

Yaptıkları çalışmanın TÜİK'in verileriyle de örtüştüğünü, araştırmanın vatandaşların borçlarını ödemekte zorlandığını ortaya koyduğunu dile getiren Ağar, şunları kaydetti:

"Vatandaş borç batağında. Tedbir alınmadığı taktirde, Türkiye'de kredi batağı sorunu yaşanabilir ve sosyal patlamalar olabilir. Türkiye'deki her 100 kişiden sadece 48'i ya çalışıyor ya da iş arıyor. Geriye kalan yüzde 52'lik kesim sadece tüketici durumunda. O yüzden Türkiye'de neredeyse her sokağın başında bir alışveriş merkezi var ve vatandaşlar ne pahasına olursa olsun harcama yapmaya yani tüketmeye yönlendiriliyor.

Ülkemiz ekonomisinin içinde bulunduğu açmazlar, ekonomideki büyümeye rağmen yeterince istihdam yaratamayan bir yapı arz ediyor. Maaş artışlarında, piyasalarda yaşanan durgunluk, ucuz ve kalitesiz ithal ürünler gibi nedenlerle düşen enflasyona bağlı kalınması, çalışanlara ekonomik büyümeden pay verilmemesi sonucunda emeklinin, memurun, işçinin maaşı reel olarak azalıyor. "

Ağar, Türkiye'de son yıllarda gerek kredi kartı, gerek bireysel krediler ve konut kredileriyle vatandaşın büyük bir borç batağı içine çekildiğini öne sürdü.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kamu-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ağar: 'Vatandaşlar Borç Batağında' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement