Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Açıklaması

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Açıklaması

amu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "10 yıldır yerli yerinde duran, sesi çıkmayan, iktidarın yaptığı her türlü yanlışı sineye çeken bu millet, bugün ne oldu da sokaklara döküldü?' diye düşünmek lazım" dedi.

07.06.2013 17:05

amu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "10 yıldır yerli yerinde duran, sesi çıkmayan, iktidarın yaptığı her türlü yanlışı sineye çeken bu millet, bugün ne oldu da sokaklara döküldü?' diye düşünmek lazım" dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Çorum'un Sungurlu ilçesi Kamu-Sen binasının açılışına katıldı. Türkiye Kamu-Sen İlçe Teşkilatının açılışına Koncuk'un yanı sıra İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin, Kamu-Sen Çorum İl Başkanı Mahmut Alpaslan, ve Kamu-Sen'e bağlı sendika başkanları katıldı.

Açılışta Taksim Gezi Parkı ile ilgili yaşanan olaylara da değinen Koncuk, "Türkiye'nin çeşitli yerlerinde çeşitli olaylar yaşanıyor. Zaman zaman 'illegal örgütler şunu yaptı', 'illegal örgütler bunu yaptı' gibi açıklamalar yapılıyor. İşin bu tarafı da var ama '10 yıldır yerli yerinde duran, sesi çıkmayan, iktidarın yaptığı her türlü yanlışı sineye çeken bu millet, bugün ne oldu da sokaklara döküldü?' diye düşünmek lazım. Keşke bu olaylar olmasaydı. Yıllardır insanları ötekileştirdiler. Benim adamım, sizin adamınız, onların adamı diye insanları kategorize ettiler. Bir makama gittiğinizde önce sendikanızı soruyorlar. Oysa ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin şerefli bir vatandaşıyım. Hangi siyasi görüşe, ideolojiye sahip olursam olayım, bu ülkenin vatandaşıyım. Şayet hak ediyorsam taleplerimi yerine getirirsin. Ama 'şu sendikanın üyesiysen kapılar açılacak, başka sendikanın üyesiysen kapılar yüzüne kapanacak', böyle bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Konuşmasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a da seslenen Koncuk, "Madem öyle 'kamu çalışanları ile ilgili söylediklerimden dolayı da milletimizden özür dilerim' deme erdemini göster" diye konuştu.

Arınç'ın geçen yıl Bursa'da bir sendikayı ziyaretinde 'Anayasa referandumunda evet demeyen sendikaların toplu sözleşme talebi olamaz' dediğini hatırlatan Koncuk, "Ben bu ülkenin bir vatandaşıyım ama sen, beni, verdiğim oyun rengine göre 'Anayasal haklarından faydalanabilir' ya da 'Anayasal haklardan faydalanamaz' diye kategorize edeceksin. Senin buna hakkın var mı? Madem öyle 'Kamu çalışanları ile ilgili söylediklerimden dolayı da milletimizden özür dilerim' şeklinde bir açıklama yap. Elbette özür dilemek de bir erdemdir. Şimdi birlik beraberlikten bahsediyorsun" ifadelerini kullandı.

'Türkiye'nin yüzde 50'si bizi destekliyor' şeklinde açıklamalar yapıldığını, Türkiye'nin yüzde 50'sinin AK Parti'ye size oy vermiş bile olsa, oy veren insanların, iktidarın yanlışlarında beraber olmak zorunda olmadığını dile getiren Koncuk, "Bu noktada hala olayları yeterince değerlendirebildiklerini, yaşananlardan ders çıkardıklarını düşünmüyorum" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement