Kanada'da Mahsur Kalan Oğlu İçin Yetkililerden Yardım İstedi - Son Dakika
Güncel

Kanada'da Mahsur Kalan Oğlu İçin Yetkililerden Yardım İstedi

Kanada\'da Mahsur Kalan Oğlu İçin Yetkililerden Yardım İstedi

"Phoenix Sun" isimli gemiyi götürmek üzere işe alınan 12 Türk gemici, nisan ayında geldikleri Kanada’da, gemi firmasının 60 bin doları geçen liman ücretlerini ödememesi nedeniyle aylardır gemide zor şartlar altında yaşıyor.

09.09.2014 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Phoenix Sun" isimli gemiyi götürmek üzere işe alınan 12 Türk gemici, nisan ayında geldikleri Kanada'da, gemi firmasının 60 bin doları geçen liman ücretlerini ödememesi nedeniyle aylardır gemide zor şartlar altında yaşıyor.

Mengü P. isimli şahsa ait 'Phoenix Sun' isimli arızalı geminin tamiratı için Türkiye'den Kanada'ya giden ve mahsur kalan 12 Türk gemiciden birisi olan Umut Ateş'in annesi Dursun Ateş gözyaşları içinde yetkililerden yardım istedi.

Oğlunun büyük umutlarla Kanada'ya gittiğini ve kendisini 5 aydır göremediğini belirten gözüyaşlı anne Dursun Ateş, Türk yetkililere seslenerek oğlunun ve Kanada'da mahsur kalan diğer Türk gemicilerin bir an evvel kurtarılması çağrısında bulundu. Oğlunu 5 aydır görmediğini ve çok özlediğini ifade eden anne Ateş, gözyaşlarına boğuldu.

Sürecin nasıl geliştiğini aktaran Umut Ateş'in babası Hüseyin Ateş ise, şirketin Kanada'ya giden oğlunun da aralarında bulunduğu denizcilerle sadece bir buçuk ay kadar ilgilenip yüzüstü bıraktığını ileri sürdü. Türk denizcilerin mağdur olduklarını ve karşılarında bir muhatap bulamadıklarını aktaran Hüseyin Ateş, "Benim oğlum Umut Ateş'in de içinde bulunduğu 12 kişilik bir ekip, Kanada'nın Sorel kasabasında bir gemi tamirini yapıp Türkiye'ye getireceklerdi. Bir şirketle anlaştılar, sözleşme imzaladılar. Uçakla bunları Kanada'ya götürdü şirket. 15 Nisan'da gittiler. 1 buçuk ay şirket onlarla ilgilendi. Daha sonra yüzüstü bıraktı onları. Son 3 aydır ne şirket var meydanda ne sahibi var. Türk denizciler orada kendi kaderleriyle baş başa bırakıldı" dedi.

Kanada'nın Sorel kasabasında mağdur kalan Türk denizcilere bazı yardım kuruluşları tarafından yardım ulaştırıldığını hatırlatan Ateş, "Sorel kasabasındaki yetkililer, kilise, yardım kuruluşu, denizciler sendikası gibi kuruluşlar yardımcı olmaya çalışıyor. Zaman zaman kendileriyle görüşüyoruz. Hiçbir Türk yetkilinin onlara ulaşmadığını söylüyorlar. Şirket iflas ettiğini beyan ederek kaybolmuş. Kanada yasalarını bilmiyoruz. Şu an onlar orada mağdurlar. Hatta Kanada basınında yer aldı 'ölüme terk edilen Türk denizciler' diye. 3 aydır oradan kimse bir ücret alamadı. Bu insanlar oraya nafaka temini için gittiler. Onların göndereceği ücretlerle aileler geçiniyor. Her biri yurdun değişik bölgesinden toplandı gitti. Bizim arzumuz Başbakanımız, Dışişleri Bakanımızın, Ottava Büyükelçiliği nezdinde gerekli girişimler yapması ve Türk vatandaşların mağduriyetine son verilmesini istiyoruz. Kanada uzak bir yer ulaşamıyorsun gidip gelemiyorsun. Bir an önce yetkililerden olaya el atmasını istiyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kanada'da Mahsur Kalan Oğlu İçin Yetkililerden Yardım İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement