Kani Beko Kıdem Tazminatının Fona Devredilmesini Kesinlikle Kabul Etmiyoruz - Son Dakika
Güncel

Kani Beko Kıdem Tazminatının Fona Devredilmesini Kesinlikle Kabul Etmiyoruz

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Beko Kesinlikle kıdem tazminatı taslağını, 'geri çekin, geri çekin' diyeceğim.

08.06.2017 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Beko Kesinlikle kıdem tazminatı taslağını, 'geri çekin, geri çekin' diyeceğim. Yoksa Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun genel greve hazır olduğunu orada kendisine anlatacağım

Enver Alas, İstanbulDHA

Kadıköy Belediyesi ile DİSK'e bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası arasında belediye bünyesinde hizmet alımıyla çalışan ve toplam 700 taşeron işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye ile sendika arasındaki toplu iş sözleşmesi imza töreni Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel-İş Sendikası Başkanı Remzi Çalışkan ile belediyede çalışan işçiler katıldı. Törende konuşan Aykurt Nuhoğlu, sendikaların toplumun temel direği olduğunu belirterek, meslek örgütlerinin güçlü olmadığı toplumlarda gelişmenin de olamayacağını söyledi. Başkan Nuhoğlu, Sendikaların güçlü olmadığı hiçbir toplumda demokratikleşme olmaz. Sendikalar yönetimlere katılacaklar, yönetimlerin gelişmesine katkı sağlayacaklar ve bu ülkenin değişimine önderlik edecekler diye konuştu.

Kani Beko ise konuşmasında toplu iş sözleşmesinin imzalanmasında emeği olanlara teşekkür etti. Kıdem tazminatı konusuna değinen Beko, kıdem tazminatının fona devredilmesine kesinlikle kabul etmeyeceklerini vurguladı.

DİSK'İN GENEL GREVE HAZIR OLDUĞUNU ORADA ANLATACAĞIM

Beko, Türkiye'nin çok önemli sorunları varken kıdem tazminatının gündeme getirilmesine tepki göstererek şunları söyledi,

3 gün sonra Cenevre'ye gideceğiz. Orada işverenle, işçi temsilcileriyle ve sayın bakan ile birlikte olacağız. Orada da bunları konuşacağız. Kesinlikle kıdem tazminatı taslağını, 'geri çek, geri çek' diyeceğim. Yoksa Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun genel greve hazır olduğunu orada kendisine anlatacağım.

HER 6 AYDA YÜZDE 4 ZAM

Öte yandan Kadıköy belediyesiyle sendika arasından imzalanan sözleşme önümüzdeki 2 yılı kapsayacak. 700 taşeron işçiyi kapsayan sözleşme şartlarına göre her altı ayda bir yüzde 4 zam yapılacak. Ayrıca aylık 30 lira yakacak zammı, 3 çocuğa kadar dü aylık 25 lira çocuk zammı ön görülüyor. Sözleşmede yılda bir kez de işçilere 10 günlük ikramiye verilecek.

Kani Beko Kıdem Tazminatının Fona Devredilmesini Kesinlikle Kabul Etmiyoruz
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kani Beko Kıdem Tazminatının Fona Devredilmesini Kesinlikle Kabul Etmiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement