Kapanan Belde Belediyelerin Araçlarını Köy Tüzel Kişiliğine Bırakılması İsteniyor - Son Dakika
Yerel

Kapanan Belde Belediyelerin Araçlarını Köy Tüzel Kişiliğine Bırakılması İsteniyor

Kapanan Belde Belediyelerin Araçlarını Köy Tüzel Kişiliğine Bırakılması İsteniyor

Adrese Dayalı Nüfus Sistemine göre 30 Mart 2014 tarihinden itibaren kapanacak olan Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Belencumafakılı Kasabası köy heyeti Belediye’ye ait olan araç köy tüzel kişiliğine bırakılmasını istiyor.

30.01.2014 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adrese Dayalı Nüfus Sistemine göre 30 Mart 2014 tarihinden itibaren kapanacak olan Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Belencumafakılı Kasabası köy heyeti Belediye'ye ait olan araç köy tüzel kişiliğine bırakılmasını istiyor.

Sorgun Belencumafakılı Kasabasından Osman Erol, 30 Mart 2014 tarihinden sonra Belencumafakılı Belediyesinin kapanacağını belirterek, "Kasabamız 30 Mart 2014 tarihinden itibaren kapanarak, köy tüzel kişiliğine dönüşecektir. Belediyemize ait taşınır ve taşınmaz malların köy tüzel kişiliğine bırakılmasını istiyoruz. Konuyla ilgili Yozgat İl Özel İdaresine dilekçeli başvuruda bulunduk. Köy dönüştürülen belediyelerin ihtiyaç duyulan taşınmazları ile araç ve gereçleri ilgili madde gereği komisyon kararıyla köy tüzel kişiliğine bırakılabilir diyor. Bizde buna istinaden Yozgat İl Özel İdaresine başvuruda bulunduk. Belediyemizin kapanması halinde bin 699 nüfusa sahip olan belde halkı mağdur olmasını istemiyoruz. Belediyemize ait araçlar köy tüzel kişiliğine bırakıldığında yine köy halkının hizmetinde kullanılacaktır" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kapanan Belde Belediyelerin Araçlarını Köy Tüzel Kişiliğine Bırakılması İsteniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement